Connect with us

UK Open

Pittige lotingen voor Nederlanders op UK Open

Zes van de acht Nederlanders op de UK Open kennen hun eerste tegenstanders. Van 6 tot en met 9 juni wordt in Bolton traditioneel de FA Cup of Darts gespeeld. Acht oranjeklanten hebben zich weten te plaatsen, waarvan zes al op de eerste dag in actie moeten komen.

Lange dag

Voor Vincent van der Voort en Gino Vos wordt het mogelijk een lange dag. Beide Nederlanders kwamen al uit de koker voor een partij in de voorronde. Van der Voort heeft het duidelijk niet getroffen met bekende namen als Kirk Shepherd en Magnus Caris als mogelijke tegenstanders in ronde 1 en 2. Dat kan ook gezegd worden voor Vos met mogelijk Connie Finnan en Steve Brown. Jelle Klaasen, één van de snelste spelers op de Tour, komt in de tweede ronde in actie tegen vermoedelijk één van de traagste spelers: Justin Pipe.

Taylor en Wade

Voor Phil Taylor en James Wade begint de UK Open ook vroeg. Taylor plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis niet automatisch voor de derde ronde (daarvoor is de top-32 van de UK Open Order of Merit geplaatst). Hij moet in de tweede ronde al aan de bak tegen Kevin Dowling. James Wade moet zelfs al vanaf de voorronde in actie komen en nog wel tegen Robbie Green. Kong stond in 2006 al eens in de kwartfinale van de UK Open. Tegenwoordig speelt hij weer bij de BDO en haalde in januari nog de kwartfinale van Lakeside.

Nederlanders

Vincent van der Voort
Voorronde – Andy Murray
1e Ronde – Kirk Shepherd
2e Ronde – Magnus Caris

Gino Vos
Voorronde – Alan Derrett
1e Ronde – Connie Finnan of Campbell Jackson
2e Ronde – Steve Brown of Adrian Gray

Roland Scholten
1e Ronde – Conan Whitehead
2e Ronde – Kevin Thomas

Leon de Geus
1e Ronde – Scott Robertson
2e Ronde – Paul Whitworth of Andy Boulton

Jelle Klaasen
2e Ronde – Justin Pipe of Gareth Pass

Co Stompé
2e Ronde – Michael Mansell

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn automatisch geplaatst voor de 3e ronde. Hiervoor wordt pas na de 2e ronde voor geloot.

Delen:

Meer over UK Open