Connect with us

European Tour

Plaisier en Van Trijp maken debuut op European Tour

Wesley Plaisier en Danny van Trijp hebben de laatste twee tickets gepakt voor het openingstoernooi van de European Tour. In Leverkusen waren zo’n vijftig spelers uit West- en Zuid-Europa verzameld om te strijden voor twee plaatsen. De Nederlanders gingen ermee aan de haal.

Twee zenuwachtige finales

Daarmee is het totaal aantal Nederlanders dit weekend op zeven uitgekomen. Plaisier speelde een sterke qualifier en gooide onder meer Mareno Michels en topfavoriet Cody Harris naar huis. De finale tegen Jimmy Hendriks liep naar 5-5, waarop een zeer zenuwachtige slotleg volgde. Hendriks was niet uit in zeven beurten en daar kon Plaisier van profiteren. Van Trijp speelde eveneens een bijzondere finale. Tegen Michael Rasztovits was met name de start erg zenuwachtig, maar de Oostenrijker gaf totaal niet thuis. Zo kon Van Trijp met 6-0 winnen, ondanks een gemiddelde van slechts 80,5. Op weg naar de finale won Van Trijp van onder meer Jerry Hendriks en Mike De Decker.

Nieuwe opzet

Sinds dit seizoen is er een nieuwe opzet van de qualifiers. Speelden alle Europese spelers tot dusver in één grote Qualifier, nu is er een onderscheid gemaakt tussen spelers met en zonder een tourkaart. Zo zijn alle tourkaarthouders al in actie gekomen, waar Jeffrey de Zwaan, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort een plaats bemachtigden in het deelnemersveld. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena waren automatisch geplaatst. Donderdag werd er gestreden om twee plaatsen voor alle spelers zonder tourkaart uit West- en Zuid-Europa. Spelers die aan Q-School hebben deelgenomen mogen aan alle qualifiers van de dertien European Tour-events deelnemen. Heb je geen Q-School gespeeld, dan mag je twee keer een poging wagen.

Delen:

Meer over European Tour