Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Anderson zet turbo aan en laat Bunting kansloos

Gary Anderson heeft Stephen Bunting van zich af weten te schudden. De Schot kwam wat traag op gang en Bunting pakte dan ook een 1-3-voorsprong. Daarna zette Anderson zijn turbo aan. Hij won zeven legs op rij en liet The Bullet volslagen kansloos. Het bracht hem uiteindelijk de 10-5-zege met een gemiddelde van 102,98 per beurt. In de kwartfinale wacht zondagmiddag Phil Taylor.

Eerste slag voor Bunting

Anderson en Bunting stonden al twee keer tegenover elkaar. Op de World Matchplay werd Bunting scorend volledig overlopen door Anderson, maar de Engelsman nam in de groepsfase van de Grand Slam of Darts revanche. In de eerste ronde won Bunting eenvoudig van Steve Beaton, zonder eens zo heel goed te spelen. Anderson deed dat wel met acht keer 180 en een gemiddelde 110,62 per beurt. Toch kwam hij goed weg doordat Kist één matchdart miste. Met een 80- en 116-finish vloog Bunting gelijk naar een 0-2-voorsprong. Anderson kwam daarna ook op stoom met zijn eerste 180’er en een 89-finish. De vierde leg hield Bunting via tops wel binnenboord, maar een volgende break zat er ondanks een maximale score niet in (2-3).

Anderson zet de turbo aan

Uit de pauze gaf Anderson verschrikkelijk gas. Hij brak Bunting direct met een 12-darter, om door te denderen naar 5-3. Bunting moest de reeks zien te stoppen en deed dat door twee 180’ers op rij. Zo stond hij na negen darts op 41 en miste zowaar vijf darts richting een dubbel, terwijl hij tot deze leg drie uit drie was. Bunting opende zijn eigen leg daarop nog wel met wederom een 180’er, maar kreeg 121 niet weggepoetst. Daar profiteerde Anderson wederom optimaal van met een 130-finish voor zijn zesde leg op rij: 7-3. De eerste leg uit de pauze ging ook nog naar de Schot, voor Bunting eindelijk weer een leg bij kon schrijven. De veertiende leg pakte de huidige Lakeside-kampioen ook nog, mede doordat Anderson zijn eerste matchdart voor een 130-finish miste. De Schot maakte het daarna met zijn vierde 180’er wel af via tops.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals