Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Buitenaardse Anderson verslaat Taylor

Gary Anderson heeft op sensationele wijze weten af te rekenen met Phil Taylor. The Power nam een vroege voorsprong, maar daarna schakelde Anderson verschrikkelijk bij. Hij begon de triple-20 volledig te verpulveren en was simpelweg niet meer bij te benen. Ondanks dat Taylor zijn gemiddelde richting het einde van de partij ook opschroefde naar 107 per beurt werd hij verslagen met 10-6 met een 127-finish. Anderson staat in de halve finale tegenover Vincent van der Voort.

Hoogste versnelling na opstartproblemen

Taylor begon gelijk vernietigend aan de partij met een 125-finish via bulls-eye, single-bull en bulls-eye. The Power leek daarmee Anderson al bijna te hebben geknakt, om vervolgens verschrikkelijk te gaan modderen op zijn dubbels. Hij gaf de tweede leg dan ook cadeau, voor Anderson de derde leg afstond door twee darts op tops te missen. Zo kwam The Power alsnog op 1-3, voor Anderson terugsloeg via dubbel-6. Taylor miste uit de pauze weer op de dubbels en de Schot profiteerde nu via een 78-finish. Anderson beukte nu door met twee 180’ers op rij, om de zevende dart in de single-1 te gooien. Met twee keer triple-20 stond hij wel klaar op 20 voor de 11-darter: 4-3. De break volgde ook gelijk door een flitsende 90-finish voor weer een 12-darter. De negende leg leverde weer twee 180’ers op en nu pakte Taylor wel zijn kans met een tweedart 85-finish. Anderson opende op zijn beurt wéér met twee keer 180 op rij, om de zevende dart nu ook in de triple-20 te gooien. De achtste dart verdween echter in triple-3, maar dubbel-12 bracht hem wel de nieuwe break: 6-4.

Anderson is niet meer bij te benen

Uit de tweede onderbreking leek Taylor terug te breken, maar wederom miste hij dubbel-16 met grote afstand. Anderson maakte geen fout en vond dubbel-8 voor zelfs een voorsprong van drie legs. De 108-finish viel voor Taylor wel en daarmee hield hij zijn eigen leg (7-5). The Power zette Anderson met een 180’er ook onder druk, maar de Schot wist 90 rustig weg te poetsen voor 8-5. The Flying Scotsman vuurde er gelijk zijn zevende maximale score in, terwijl de gemiddelden van beide darters inmiddels boven de 106 per beurt lag. Met Anderson op 82 moest Taylor 129 wegwerken. Hij werkte naar tops, maar gooide onder het rode vlak. Daarop bracht de Schot zich op één leg van de overwinning. Anderson kreeg in zijn eigen leg gelijk de eerste matchdart, maar tops voor een 70-finish viel niet. Het bracht de Schot niet meer aan het bibberen. In de volgende leg liep hij gelijk weg en maakte het af met een bulls-eye 127-finish. De gemiddelden kwam dan ook uit voor allebei op 105 per beurt.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals