Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Caven stort volledig in en komt toch boven

Jamie Caven heeft op het nippertje de kwartfinale van de Players Championship Finals bereikt. De Engelsman kwam op een 9-4-voorsprong en leek eenvoudig te winnen van Robert Thornton. Jabba begon echter matchdarts te missen en werd steeds zenuwachtiger. Thornton kwam terug tot 9-9 en een herhaling van de kwartfinale op het European Championship 2013 leek in de maak. Caven verloor toen van Simon Whitlock met 9-10 na een 9-3-voorsprong. Nu zag hij Thornton tops missen voor een 120-finish en redde zich alsnog via bulls-eye.

Bijna negendarter en achter

Caven gooide in zijn eerste ronde tegen Ian White een rits aan hoge finishes, terwijl Robert Thornton twee matchdarts overleefde tegen Darren Webster. De eerste leg ging in de onderlinge strijd naar Caven, voor de Schot het op zijn heupen kreeg. Twee keer 180 op rij bracht hem op 141, om ook triple-20 en triple-19 te gooien. Dubbel-12 bleef echter uit voor de allereerste negendarter op de Players Championship Finals. Gekgenoeg kon hij daarna geen passend vervolg geven en ging de eerste pauze in met een verdiende 1-4-achterstand.

111 per beurt en niet dichterbij

Uit de onderbreking vond de Schot zijn derde 180’er en dubbel-10 voor de tweede leg en hield ook zijn volgende eigen leg met een maximale score (3-5). Thornton dacht eindelijk te kunnen terugbreken, want Caven begon te knoeien op de dubbels. Door een overstekende vlieg moest de Engelsman terugstappen voor zijn derde dart. Het bleek te helpen, want hij vond alsnog dubbel-5. Met wederom een 180’er – nummer 5 – maakte Thornton er wel met een bulls-eye 121-finish weer 4-6 van. Hij werkte deze sessie af met een gemiddelde van 111 per beurt, maar schoot er weinig mee op.

Caven stort helemaal in en ontsnapt

In de legs van Caven kon hij namelijk te weinig druk zetten en ging in de twaalfde leg zelf in de fout. Caven kreeg de kans om de dubbele break te pakken en Jabba sloeg gelijk toe. De Engelsman maakte geen fout iin zijn eigen leg en kwam met 4-9 op één leg van de zege. Thornton wist nog wel een vijfde leg te noteren, voor Caven zijn eerste matchdart miste op bulls-eye. The Thorn profiteerde met een 78-finish om voor het eerst in de partij te breken. De Schot vuurde er nog een 180’er in voor een 12-darter en 7-9. Opnieuw kreeg Caven de kans om de kwartfinale te bereiken, maar miste een volle beurt op de dubbels. Thornton stapte weer gelijk in met een 70-finish. De Engelsman kon zich alsnog redden vanaf 106, om de triple niet te vinden. Via dubbel-10 liep het dan ook naar een allesbeslissende leg. Caven mocht de slotleg beginnen, maar moest Thornton de eerste kans geven. De Schot miste nu tops voor een 120-finish en Jabba redde zich via bulls-eye met de 81-finish.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals