Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Forse tik Whitlock en Huybrechts

Simon Whitlock is het grootste slachtoffer van de middagsessie van de Players Championship Finals. In Minehead verloor de Australiër, ondanks een gemiddelde van 101 per beurt, van Dean Winstanley. Voor Kim Huybrechts was het ook een slechte dag. Twee jaar geleden stond hij in de finale en verdedigde deze ponden. De Belg verloor nu van zijn angstgegner Terry Jenkins en zal uit de top-16 van de wereldranglijst vallen..

Ian White – Jamie Caven 4-6

White won vorige week een Players Championship en liet ook nu gelijk zien dat hij in goede vorm is. Met een 180’er en een 96-finish opende hij de partij. Ondanks zijn tweede maximale score wist Caven in de derde leg te breken, maar de derde 180’er was alweer goed voor 2-2. White dacht de vijfde leg ook veilig weg te hebben gezet, om terug te komen om 60 weg te poetsen. Daar mocht hij echter niet eens aan beginnen, want door een 164-finish wist Caven opnieuw te breken. Er volgde een korte pauze en daarna was Jabba zijn ritme volledig kwijt. White pakte twee legs op rij en dacht opnieuw de klus te kunnen klaren. Wederom wist Caven volledig vanuit het niets een hoge finish uit te gooien, ditmaal 150. Daar kwam een 91-finish overheen voor de break en hield nu wel zijn eigen leg voor de zege.

Justin Pipe – Wes Newton 1-6

Justin Pipe vloog scorend weg van Wes Newton, maar de dubbel bleek een groot probleem. Newton kon tot twee keer toe profiteren, waarmee The Force al een flinke tik op liep. Newton liep nu zelf weg in de derde leg en vond bulls-eye voor een 121-finish. The Warrior kreeg steeds meer vertrouwen, schroefde zijn gemiddelde op naar 105 per beurt en liep naar 0-4. Pipe speelde vervolgens weer een solide eigen leg en kreeg wederom de kans. Zijn negende dart richting een dubbel vloog er nu eindelijk wel in. Het was de enige opleving die Pipe nog wist te produceren. Newton ging stug door, maakte het af met een tweedart 70-finish, en overlegde en gemiddelde van 102,78.

Brendan Dolan – Kevin Painter 6-5

Kevin Painter won de Players Championship Finals in 2011, om vervolgens twee jaar op rij in de eerste ronde te verliezen. The Artist begon nu sterk met een 108-finish voor de break en ondanks een 180’er van Dolan maakte hij er 0-2 van met een 85-finish. Met 180’ers van beide darters kreeg Painter opnieuw een kans. De dubbel viel nu niet voor een 91-finish en Dolan kon via dubbel-8 in de partij blijven hangen. Met een 11-darter was het toch 1-3, om wederom vier darts te missen voor de dubbele break. Uit de pauze miste Painter één dart op bulls-eye en kreeg gelijk de rebreak om zijn oren met een 106-finish. Dolan maakte er met een 75-finish ook 4-3 van, voor Painter opnieuw het rode vakje miste voor een 167-finish. Bulls-eye vond de Noord-Ier wel voor een 121-finish en de vierde leg op rij. Hij kreeg een volle hand op 24, om de partij niet uit te gooien. Painter sloeg op zijn beurt toe met een 110-finish en dwong een elfde leg af. Dolan leek weg te lopen, tot de 180’er van The Artist. Het gaf hem de kans vanaf 85, om dubbel-16 te missen. Dolan pakte daardoor via dubbel-8 alsnog de zege.

Robert Thornton – Darren Webster 5-6

De finishes vlogen gelijk binnen met een 112 (0-1) en 157-finish (1-1), daarna was het twee legs lang speuren naar een dubbel. Dubbel-5 bracht in beide gevallen uitkomst voor 2-2. Thronton miste in de vijfde leg de kans op de break en kreeg een schitterende 134-finish om zijn oren via triple-20 en tops-tops. Uit de pauzes maakten 180’ers de dienst in. Thornton maakte gelijk, voor Webster na drie beurten alweer op 81 stond. The Thorn opende zijn eigen leg weer met een 180’er en ook de Schot stond na negen darts op 81. Een 11-darter zorgde voor 4-4. Beide darters kwamen in de negende leg uit op 100, Webster gooide het gelijk met twee darts uit. Een leg later stonden ze samen op 64 en nu wist Thornton het met twee darts weg te poetsen (5-5). Een zenuwslopende laatste leg bracht Thornton de eerste kans. Hij miste tops voor een 94-finish, maar Webster miste zelfs twee matchdarts. Zo ontsnapte The Thorn alsnog.

Kim Huybrechts – Terry Jenkins 3-6

Jenkins begon uitstekend met een 180’er en kreeg twee darts om gelijk te breken. Die kans liet hij onbenut en ook dubbel-11 voor een 142-finish viel niet. Huybrechts kreeg dan ook de kans om gelijk weg te lopen, maar miste op zijn beurt ook vier darts voor 2-0. The Bull profiteerde en kroop alweer langzaam in het hoofd van de Belg. Jenkins is een absolute angstgegner van The Hurricane, want hij won de vorige vier duels op televisie. De finalist van het European Darts Championship en UK Open van dit jaar vloog er vandoor met zijn derde 180’er en tops bracht hem op 1-3. De Engelsman maakte in zijn eigen legs geen fouten en liep daardoor naar 3-5. Hij voerde de druk op in de leg van Huybrechts en kreeg daarin dan ook de kans. Met een 116-finish was de klus opnieuw geklaard tegen Huybrechts.

Michael Smith – Andy Smith 4-6

Moeilijk zoekend naar de dubbel opende Michael Smith de partij, voor twee 180’ers de stand in evenwicht bracht. The Pieman zette door met een volgende maximale score voor de break en een 81-finish voor 1-3. Bully begon alweer zichtbaar geïrriteerd te raken, terwijl Andy Smith het tempo rustig uit de partij haalde. Zo zag hij Michael Smith alweer tops missen voor een 72-finish en vond Andy Smith het vakje wel voor 1-4. The Pieman pakte ook de eerste leg na de pauze, voor Bully met een 170-finish toch nog iets liet zien. Hij wist door een 180’er voor de break én zijn eigen leg nog op 4-5 te komen, daarop maakte The Pieman de partij toch af voor 4-6.

Simon Whitlock – Dean Winstanley 3-6

Simon Whitlock kwam de afgelopen vier toernooien telkens niet voorbij de eerste horde, maar begon nu sterk tegen Dean Winstanley. Hij miste in de tweede leg alleen de kans vanaf 68, waardoor het gelijk naar 1-1 liep. Vanaf dat moment was Winstanley gevlogen. Op de Grand Slam of Darts noteerde hij nog de slechtste gemiddelden van alle darters, maar nu denderde hij door met een gemiddelde van 103,94 per beurt. Met een 70- en een 100-finish was het 2-5, twee legs later maakte de Engelsman de klus af vanaf 46.

Mervyn King – Andrew Gilding 6-3

Mervyn King heeft een fantastische maand achter de rug met halve finales en finales op de televisietoernooien. Ook in Minehead was hij direct bij de les. Andrew Gilding miste in de eerste twee legs darts op de dubbels en King vloog met een 96-finish gelijk naar een 3-0-voorsprong. Goldfinger wist zijn de dubbels daarna wel te vinden, waardoor hij in de buurt kon blijven tot 4-2, vervolgens vuurde King alweer zijn derde 180’er in het bord. Door de 76-finish kwam hij op één leg van de zege en om de eerste matchdarts nog om zeep te brengen. Het gaf hem wel de kans om ook nog de vijfde 180’er te gooien en de partij alsnog met 6-3 te winnen.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals