Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Jenkins stort in; Newton fluitend naar halve finale

Wes Newton heeft zeer eenvoudig de halve finale van de Players Championship Finals bereikt, waarin The Warrior zal aantreden tegen Adrian Lewis. Met name Michael van Gerwen zal met afschuw hebben toegekeken hoe Newton eenvoudig won van Terry Jenkins. The Bull was zaterdagavond uitmuntend en versloeg de Nederlandse titelverdediger, nu kwam hij amper op gang. Van 4-5 liep Newton dan ook eenvoudig weg naar de 5-10-zege.

Vijf breaks op rij

Jenkins heeft al een uitstekend weekend achter de rug met zeges op Kim Huybrechts en Michael van Gerwen. Newton heeft voor het eerst dit jaar weer een goed toernooi op televisie afgewerkt. Hij liet zich niet van de wijs brengen van het trage spel van zowel Justin Pipe als Brendan Dolan. Tegen Jenkins begon hij ook sterk, om vervolgens een 117-finish om zijn oren te krijgen. Jenkins leek het initiatief gelijk over te nemen, maar The Bull miste een volle beurt op de dubbels. Newton pakte opnieuw de break, om het cadeautje terug te geven door zelf een beurt onbenut te laten op dubbel-10. Daarmee waren de breaks echter nog niet voorbij. Newton nam weer de leiding in de vijfde leg. De zesde break leek ook in de maak doordat The Warrior drie darts op tops miste. Ditmaal profiteerde Jenkins niet en was het 2-4.

The Bull komt niet op gang

Die voorsprong wist Newton richting de tweede pauze te brengen. Jenkins begon zijn ritme wel steeds beter te vinden en voerde dan ook de druk op. Door een 136-finish ging The Warrior toch de tweede onderbreking in met een 4-6-voorsprong. Het goede ritme was daarna bij Jenkins alweer snel weg. The Bull kon zijn goede spel van de afgelopen twee dagen niet benaderen en had moeite om zijn gemiddelde zelfs boven de 90 per beurt te krijgen. Daar kon Newton dan ook van profiteren en liep zonder enige weerstand al naar 4-8. Jenkins had de hoop opgegeven dat hij de partij nog ging draaien en werd in de dertiende leg opnieuw gebroken. De eerste matchdart op bulls-eye voor een 121-finish viel niet, maar Jenkins stond nog ver weg op 161. De Engelsman gooide zijn derde dart zelfs buiten het bord en doordat Newton nog twee matchdarts miste moest hij 121 wegwerken. Dat deed hij wonderwel via bulls-eye. Het was slechts uitstel van executie. Een leg later maakte Newton het namelijk wel af via dubbel-1.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals