Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Jenkins straft slippertje Van Gerwen genadeloos af

Michael van Gerwen is onttroond op de Players Championship Finals. De Nederlander kwam op achterstand tegen Terry Jenkins en leek uit de pauze de schade ongedaan te maken. Juist op dat moment viel zijn derde pijl uit dubbel-10 en maakte Jenkins 6-8 in plaats van de 7-7. Die voorsprong van The Bull vervolgens niet meer uit handen, waardoor de Engelsman na eerder ook al Van Gerwen op de UK Open te hebben verslagen door gaat naar de kwartfinale. Daarin staat hij tegenover Wes Newton.

Slippertjes snel goedgemaakt

In de eerste ronde wist Van Gerwen eenvoudig te winnen van Raymond van Barneveld, waarin hij met name in acht legs ook acht keer 180 wist te gooien. Kim Huybrechts werd verslagen door Jenkins, waardoor hij de finaleplaats van twee jaar geleden verspeelde. Nu vuurde Van Gerwen er gelijk een 180’er in, om dubbel-16 voor een 64-finish te missen. Via dubbel-9 wist Jenkins daardoor zijn eigen leg te houden. In de tweede leg openden beide darters zelfs met een 180’er en miste Van Gerwen vier darts op de dubbel. Zo kon The Bull breken via dubbel-1: 0-2. Die break wist hij gelijk goed te maken via dubbel-18, om in zijn eigen leg alweer een 180’er te noteren en dubbel-9 voor 2-2. Hij dacht gelijk ook de break voorsprong te pakken, want Van Gerwen stond klaar op 32. Jenkins redde echter zijn leg met een fraaie 117-finish.

Jenkins geeft niets weg

Uit de pauze sloeg de titelverdediger gelijk terug met een 100-finish en voerde de druk op met de vierde 180’er. Jenkins wist zich echter opnieuw te redden met een goede finish (76). Van Gerwen maakte het zichzelf vervolgens lastig door op 105 vol een 103-finish uit te gooien. Hij krabde even op zijn hoofd en gooide vervolgens moeiteloos dubbel-1. De negende leg ging weer naar Jenkins met zijn tweede 180’er en een 71-finish, om nu op zijn beurt druk te zetten met opnieuw een maximale score. Van Gerwen leek zich op zijn beurt te redden vanaf 80, maar miste twee keer dubbel-10. Daardoor kon Jenkins terugkomen voor een tweedart 97-finish: 4-6.

Dubbel-10 valt eruit

Uit de tweede pauze moest Van Gerwen dan ook aan de bak en vuurde er gelijk weer een 180’er in. Jenkins kreeg opnieuw één dart om zijn eigen leg te vinden en ditmaal vloog tops er niet in. In zijn eigen leg vuurde Van Gerwen zelfs twee maximale scores, om dubbel-10 uit het bord te zien vallen. Daardoor pakte Jenkins opnieuw de break, om zijn eigen leg nu ook binnen te harken met een 13-darter (5-8). De Engelsman leek de partij in zijn zak, zeker toen Van Gerwen ook nog eens 70 niet uitgooide. The Bull liet nu vanaf 40 een volle hand onbenut, waardoor Mighty Mike in de partij bleef hangen. Het scheelde vervolgens ook maar een haartje of de rebreak was een feit, maar bulls-eye voor een 164-finish viel niet. Van Gerwen hield vervolgens zijn eigen leg, om een zwakke leg van The Bull niet af te straffen. Daardoor won Jenkins voor de tweede maal dit jaar van de wereldkampioen met een 84-finish.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals