Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Klaasen en Van der Voort maken grote indruk

Vincent van der Voort en Jelle Klaasen hebben met een knap optreden de tweede ronde van de Players Championship Finals 2014 bereikt. In Minehead boog Klaasen een 2-4-achterstand om tegen James Wade met een gemiddelde van 108,74. Van der Voort wist Andy Hamilton zelfs geen enkele leg toe te staan. Christian Kist miste één matchdart tegen Gary Anderson, Benito van de Pas niet op gang kwam tegen Peter Wright.

Stephen Bunting – Steve Beaton 6-3

Vijf legs lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Stephen Bunting. De huidige Lakeside-kampioen ging de pauze in met een 5-0-voorsprong op zak. Daarvoor hoefde hij niet eens fantastisch te spelen, maar Steve Beaton kwam simpelweg niet op gang. The Adonis had het de afgelopen weken niet getroffen met zijn loting, want hij stond al twee keer in de eerste ronde tegen Phil Taylor. Bunting nam zijn voet na de pauze van het gaspedaal en dat brak hem nog bijna lelijk op. Beaton pakte de eerste leg en denderde door met een 101-finish. Hij wist zijn landgenoot zelfs te uitscoren, want Bunting gooide slechts drie keer een score van 140 of meer. Beaton miste tops op het ijzer om er zelfs 5-4 van te maken en daardoor ontsnapte The Bullutt vanaf 64.

Vincent van der Voort – Andy Hamilton 6-0

Van der Voort speelde de afgelopen weken uitstekend, maar met name op de Grand Slam of Darts lieten zijn dubbels hem in de steek. Hoe anders was dat in Minehead. De Nederlander vond drie keer op rij tops om Andy Hamilton al op een 3-0-achterstand te zetten. De Engelsman kon de triples maar niet vinden, terwijl Fast Vinnie bijna niet meer kon missen. De Nederlander beukte door met een 140-finish, om de eerste sessie zelf af te sluiten met een 152-finish. Hierdoor was zijn gemiddelde al opgeklommen tot 104, 38 per beurt. The Hammer mocht de zesde leg beginnen om een afgang te voorkomen, maar kon scorend weer niet overtuigen. Van der Voort gooide wel twee beurten met twee triples en kreeg zes darts voor 132. Bulls-eye vloog er niet in om het in stijl af te maken, maar in de herkansing was het wel klaar met 104,86 als besluit.

James Wade – Jelle Klaasen 4-6

James Wade is de man in vorm, maar maakte in zijn eerste leg een foutje. Een volle beurt op tops vloog er niet in en Klaasen profiteerde met dubbel-18 voor de break. Het slippertje werd echter net zo snel teruggegeven. Klaasen vond vanaf 116 de triple-20, om single-16 te missen. Via dubbel-10 was het dan ook alweer gelijk. Met een 92-finish en een gemiddelde van 110 per beurt pakte Klaasen opnieuw de break, om de voorsprong wederom af te moeten staan (2-2). The Machine opende zijn eigen leg nu met een 180’er en met zijn tweede maximale stond hij na drie beurten op 41. Ondanks een gemiddelde van 105,72 ging Klaasen dan ook de pauze in met een 3-2-achterstand. Wade beukte door met een derde 180’er en zag Klaasen zijn eerste dart op een dubbel missen. Via dubbel-5 sloeg de linkshander uit Aldershot gelijk toe voor de nieuwe break (4-2). Daarmee was de partij nog niet beslist. Wade gooide 180’er nummer vier en vijf, Klaasen pakte de legs met een tweedart 74-finish en tops: 4-4. Nu was het The Cobra met de 180’er en hij pakte de leg wel en was niet meer te houden. Hij maakte het af in zijn eigen leg voor een waanzinnig gemiddelde van 108,74.

Adrian Lewis – Dave Chisnall 6-2

Adrian Lewis won in maart in Minehead de UK Open en hetzelfde podium gaf hem duidelijk het goede gevoel. Jackpot, die weer terug is bij manager Keith Deller, ging flitsend van start en vond bulls-eye voor een 85-finish (2-0). Dave Chisnall stond twee weken geleden in de finale van de Grand Slam of Darts, nadat hij het groepsduel van Lewis had verloren. Die partij ging toen nergens meer om, want Chizzy was al door en Lewis lag er al uit. Nu moest hij echter toekijken hoe Lewis met een 124-finish alweer een leg afraffelde. Lewis miste in de vijfde leg twee darts op dubbel-18 en Chizzy was er gelijk bij om aan te sluiten. Uit de pauze beukte Lewis er echter alweer 180’ers in alsof het geen moeite koste, samen met een 83-finish voor 4-2. Dubbel-12 voor een 78-finish viel er ook in en daarmee was het gat weer gemaakt. Chisnall leek met een 180’er de partij nog spannend te maken, want hij stond klaar op 41. Lewis plofte er echter ook nog een bulls-eye 121-finish voor de zege.

Phil Taylor – Ronnie Baxter 6-2

Phil Taylor moest vorig jaar de titel in een sensationele finale laten aan Michael van Gerwen, twee weken geleden was hij echter niet te houden op de Grand Slam of Darts. In Minehead begon hij tegen Ronnie Baxter solide met een 14-darter, voor The Rocket met een 81-finish gelijk maakte. Dat was het teken voor The Power om vijf keer op rij een triple-20 te vuren voor een 136-finish (2-1). Daar kwamen nog eens vijf triples overheen, om dubbel-12 te missen voor een 84-finish. Hij kreeg wel alle ruimte om terug te komen om er een leg later al 4-1 van te maken. Daarbij overlegde Taylor een gemiddelde van 110 per beurt. Na de pauze was Baxter nog niet van plan om zich zomaar aan de kant te laten zetten. Met Taylor op 40 vuurde The Rocket 101 uit voor 4-2. Twee legs later kwam hij scorend echter slecht uit de startblokken en maakte Taylor het toch af voor 6-2 met 107,97 per beurt.

Gary Anderson – Christian Kist 6-5

Gary Anderson sloot de ProTour Order of Merit als nummer één af door liefst zeven toernooien in 2014 te winnen. De Schot begon gelijk met een 180’er, om een dubbel te missen. Kist profiteerde optimaal met een 64-finish en hield ook zijn eigen leg – ondanks de tweede maximale score van Anderson – voor 0-2. Kist heeft in zijn eerste jaar bij de PDC direct de top-32 van de ProTour ranglijst weten te bereiken en liet de afgelopen weken ook al goed spel zien op het European Darts Championship en Grand Slam of Darts. In de derde leg was de derde 180’er van Anderson hem wel te machtig door een 81-finish. De Nederlander ging in zijn eigen leg wel sterk door om bulls-eye voor een 161-finish te missen. Kist dacht terug te mogen komen, maar Anderson brak terug met een 140-finish. Hij had zijn ritme helemaal te pakken en was zeven darts onderweg naar een perfecte leg. Triple-19 viel niet, maar met een 11-darter was het wel 3-2. Uit de pauze gooide de Schot alweer zijn zesde 180’er, voor Kist ook counterde. De Nederlander stond na drie beurten op 36 en maakte weer gelijk. Anderson hield zijn eigen leg met een 78-finish, om dubbel-18 voor een 156-finish te missen. Kist ontsnapte via tops (4-4) en pakte het initiatief door te breken met een 121-finish. Anderson gooide zijn zevende 180’er, maar Kist sloeg terug met zijn maximale score. Hij kreeg één matchdart, maar miste bulls-eye. Anderson brak terug met een 11-darter en produceerde zijn achtste 180’er. De Schot maakte het dan ook af met een gemiddelde van 110,62 per beurt.

Peter Wright – Benito van de Pas 5-2

Op het European Darts Championship stonden Wright en Van de Pas ook tegenover elkaar in de eerste ronde tegen elkaar. De Nederlander kreeg toen de kans op de zege, maar Wright ging er met de winst vandoor. Snakebite won nu de eerste ronde eenvoudig, maar de Nederlander sloeg terug met de eerste 180’er van de partij en dubbel-8 voor 1-1. Big Ben gaf zichzelf daarop de kans vanaf 164, bulls-eye viel alleen niet en daarop werd de Tilburger vervolgens zelf gebroken door een 78-finish van Wright. De nummer vier van de wereld maakte er ook 4-1 van, voor Van de Pas zich weer moet zien te redden via bulls-eye. Het rode vlakje vond hij niet en Wright pakte de nieuwe break via dubbel-8. Met een 75-finish kwam Van de Pas nog wel een leg dichterbij, daarna maakte Wirght het af via tops.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals