Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Klaasen kan uitmuntend spel niet herhalen

Jelle Klaasen heeft zijn uitmuntende optreden op de Players Championship Finals geen passend vervolg weten te geven. In Minehead liep zijn spel zowel op de dubbels (5 uit 26) als op de triples zeer moeizaam, waardoor Dean Winstanley alle kansen kreeg om uit te lopen naar een eenvoudige zege: 5-10. Voor Winstanley is het, naast de Grand Slam of Darts, pas zijn eerste kwartfinaleplaats op een groot PDC-toernooi.

Partij vliegt heen en weer

Klaasen speelde een waanzinnige eerste ronde tegen James Wade, zijn gemiddelde van 108,74 tijdens de 6-4-zege was zelfs zijn hoogste ooit. Winstanley deed het niet veel minder, want hij klopte Simon Whitlock met 6-3 dankzij 103,94. Beide darters hadden twee legs nodig om nu op gang te komen in Minehead. Klaasen miste een volle hand vanaf 32 en werd gebroken. Dat zette hij direct recht en kwam op 2-1 met een 180’er. De Nederlander miste zelf dubbel-18 voor een 110-finish en Winstanley kwam daardoor op 2-2 met een 104-finish. De Engelsman ging op zijn beurt verder met een 180’er en wist de pauze zelfs met een break voorsprong te bereiken.

Scorend komt Klaasen er niet aan

Over The Top hield ook zijn eigen leg om voor het eerst een gaatje te maken in de partij, gevolgd door een vlotte 72-finish van Klaasen. Vooral scorend kwam The Cobra echter amper op gang. Hij moest vaak switchen naar de 19, waardoor hij pas één 180’er en een 140-score had staan. Winstanley bleef dan ook telkens ruimte krijgen in zijn eigen legs en gaf zichzelf kansen om te breken. In de negende leg was het dan ook ook opnieuw raak. Klaasen moest zich zien te redden vanaf 124, maar er werd opnieuw geen triple gevonden. Daardoor was het al 3-6 en Winstanley ging door met zijn derde 180’er. Vanaf 68 vergooide de Engelsman zich echter en gaf Klaasen de kans om in de partij te blijven hangen. Zowel dubbel-18 als dubbel-9 kwamen tegen het ijzer en daardoor was het al 3-7.

Gemiste dubbels breken op

Klaasen miste uit de onderbreking opnieuw drie darts op de dubbels om zijn eigen leg te houden en Winstanley profiteerde om zijn derde break voorsprong te pakken. Beide darters gooiden vervolgens een 180’er, om weer te gaan knoeien op de dubbels. Met pijn en moeite vond de Nederlander dubbel-5, maar daarmee was hij pas 4 uit 22 op de dubbels. Er kwam een 11-darter overheen van Winstanley om op één leg van de zege te komen, maar dat wilde Klaasen graag nog even uitstellen. Hij opende de veertiende leg met een 180’er en vond eindelijk zijn favoriete dubbel-18 (5-9). De volgende leg opende Winstanley echter met een maximale score en na drie beurten stond hij al klaar op 36. De Engelsman miste echter vijf matchdarts, maar tekenend voor het duel liet Klaasen ook een volle hand onbenut om de leg nog te pakken. Daardoor was het via dubbel-4 alsnog gedaan.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals