Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Lewis in kraker met mokerfinishes langs Caven

Adrian Lewis heeft op schitterende wijze de halve finale van de Players Championship Finals bereikt. Jackpot had zijn handen vol aan een ontketende Jamie Caven. Door een 70-finish kwam Jabba ook op één leg van de zege en miste bulls-eye voor een 167-finish. Dat was voor Lewis het teken om helemaal los te gaan, want door een 124- en 123-finish wist hij alsnog de zege uit het vuur te slepen.

Gelijk in hoogste versnelling

Lewis won in maart de UK Open in Minehead en lijkt zich uitstekend te voelen op deze speellocatie. Dave Chisnall en Andy Smith werden zeer overtuigend aan de kant gezet. Jackpot gaf zelf aan dat hij zich weer uitstekend voelt, mede door de hernieuwde samenwerking met Keith Deller. Met hem aan zijn zijde won de Engelsman twee wereldtitels. Ook nu opende Lewis direct met een 114-finish, gecounterd door Caven met een 97-finish. De eerste 180’er kwam vervolgens op naam van Lewis voor 1-2. Caven wist zijn eigen leg vervolgens nog te houden ondanks een maximale score van Lewis, daarna gooide Jackpot zelfs twee 180’ers op rij voor 2-3.

Caven blijft erin

Lewis was vervolgens iets minder scherp en Caven pakte als eerste een break. Jabba kon daar echter amper van genieten. Lewis schakelde weer bij, brak terug en hield zijn eigen leg via tops voor 4-5. Jackpot opende wederom gelijk met een 180’er om door te drukken. Het gaf hem het initiatief in de leg, waardoor Caven een klein wonder nodig had. Die kwam er bijna, want vanaf 154 vond hij zowel triple-20 als triple-18. Tops viel er niet in en zo kon Lewis via dubbel-12 naar 4-6 uitlopen. Opgeven deed Caven echter nog niet. Uit de tweede pauze brak hij gelijk terug met een 130-finish voor 6-6.

124 en 123 tot besluit

Hij stond in de dertiende leg weer klaar op 130, maar ditmaal kon hij geen triple vinden. Lewis kwam op 7-6 en kreeg op zijn beurt de kans op de break. Op 52 gooide hij de eerste dart in de dubbel-12 en vond zijn focus niet op tijd terug (7-7). Ook 70 kreeg Lewis daarop in zijn eigen leg niet uit en Caven pakte de break met een 78-finish. Wederom kon hij er amper van genieten. Lewis beukte er weer twee 180’ers in en dubbel-8 voor een 12-darter. Doordrukken deed Jackpot echter weer niet, want Caven pakte opnieuw de voorsprong met een 70-finish. Hij ging knap door en dacht de partij af te maken. Bulls-eye voor een 167-finish viel niet, maar hij mocht niet eens terugkomen. Lewis gooide ditmaal een 177-score en pakte de break terug met een 124-finish. In de slotleg maakte Jackpot halverwege een slippertje en daardoor dacht Caven wederom de kans te krijgen. Lewis beukte er echter opnieuw een hoge finish in (123) voor de sensationele zege.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals