Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Lewis in topvorm naar kwartfinale

Adrian Lewis heeft dankzij een tweede zeer overtuigende zege de kwartfinale van de Players Championship Finals weten te bereiken. In Minehead wist Jackpot, die terug is bij manager Keith Deller waaronder hij twee wereldtitels pakte, zes legs op rij te winnen tegen Andy Smith. Daardoor liep hij uit naar 10-3 en staat in de kwartfinale tegenover Jamie Caven.

Lewis voelt zich thuis

Adrian Lewis heeft een aantal moeilijke maanden achter de rug, maar lijkt zich in Minehead thuis te voelen. In maart won hij op dezelfde locatie de UK Open en was in de eerste ronde tegen Dave Chisnall ook messcherp. Andy Smith wist voor een grote verrassing te zorgen door Michael Smith te verslaan. The Pieman probeert wat gewicht kwijt te raken, waardoor hij daar minder last van heeft onder de grote lichten. Het bracht hem alvast een goede zege op Bully. Tegen Lewis kreeg hij in de eerste leg wel gelijk een 180’er om zijn oren en bijna een 170-finish in de tweede. Smith kon zich redden met een 66-finish, daarna vloog Lewis weg. Met een 180’er voerde hij ook in de vijfde leg de druk op en Smith miste één dart op dubbel-18. Met een gemiddelde van 106 per beurt was het dan ook al 1-4.

Struikelend naar de finish

Uit de onderbreking pakte Lewis zijn eigen leg, om zijn derde 180’er te noteren. Daarmee nam hij alweer de controle in de leg van Smith, om te besluiten met een bulls-eye 121-finish. De achtste leg werd door de tweevoudig wereldkampioen alweer geopend met een 180’er, om een 85-finish te gooien voor 1-7. Met zes legs op rij te hebben gewonnen haalde Lewis even zijn voet van het gaspedaal. Smith kon daar van profiteren met onder meer een 100-finish om terug te komen tot 3-7. Uit de tweede pauze was Lewis scorend nog vloeiend, maar de dubbels werden een steeds groter problemen. Smith kreeg dan ook kansen om nog dichterbij te komen. The Pieman liet dat na en Lewis vond dubbel-1 en dubbel-3 voor 3-9. De eerste twee matchdarts voor een 100-finish vlogen er ook niet in, maar ook dat strafte Smith niet af. Daardoor was het alsnog 3-10 via dubbel-10.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals