Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Lewis zonder problemen naar finale

Adrian Lewis heeft zonder ook maar één moment echt gas te hoeven geven de eindstrijd bereikt van de Players Championship Finals. Wes Newton kon scorend geen moment mee mee Jackpot, waardoor het in een razend tempo 6-1 was. Lewis speelde de partij vervolgens eenvoudig uit en won met 11-6.

Lewis wandelt weg

Lewis is het gehele weekend al zeer sterk en liep keihard over Dave Chisnall en Andy Smith heen. Jamie Caven bood wel veel weerwerk en kreeg zelfs één matchdart op bulls-eye. Daarna wist Jackpot de partij uit het vuur te slepen met een 124- en 123-finish. Newton had ondertussen geen kind aan Terry Jenkins, The Bull kwam geen moment op gang. Eerder won Newton al overtuigend van Justin Pipe en Brendan Dolan. Adrian Lewis kwam in zijn eigen leg wat traag op gang, maar zette toch druk op Newton door een 180’er. The Warrior miste twee darts op de dubbel en Lewis vloog vervolgens weg naar 3-0. Het ging voor de tweevoudig wereldkampioen zo makkelijk dat hij al zeer slordig werd op de dubbels. Dat gaf Newton de kans om een leg te pakken, maar daarna was het via dubbel-16 soepel voor 4-1 voor Lewis.

In alle rust naar zege

Zonder enige weerstand liep Jackpot ook nog naar 6-1, voor Newton weer een leg bij kon schrijven via dubbel-1. Ondanks zijn vierde 180’er ging de negende leg echter niet naar The Warrior en hij opende zijn eigen leg vervolgens met scores van 42 en 100. Lewis beukte er echter alweer twee keer 140 in om verder weg te lopen. Zo werd de volgende pauze alweer bereikt met een 2-8-stand, voor Newton met een tweedart 76-finish een derde leg bij kon schrijven. Lewis was even helemaal in slaap gesust, waardoor het ook 5-8 werd. Jackpot versnelde daarna weer erg eenvoudig met een 180’er en een 125-finish. Newton pakte er weer een leg bij, waarop Lewis zeven perfecte darts noteerde. De achtste dart vloog niet in de triple-17, maar dubbel-4 bracht hem wel op matchpoint. De klus maakte hij daarna gelijk af op tops voor een 111-finish.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals