Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Newton straft fouten Dolan eenvoudig af

Wes Newton heeft de kwartfinale van de Players Championship Finals om zijn verder kleurloze seizoen toch wat op te fleuren. Na zijn uitstekende optreden tegen Justin Pipe was het in Minehead tegen Brendan Dolan een stuk minder. Met een gemiddelde van amper 90 per beurt wist hij wel de grote fouten van Dolan af te straffen, om zo de 10-5-zege te pakken. Hij won zes legs op rij en staat nu tegenover Michael van Gerwen of Terry Jenkins.

Wachten op eerste gaatje

Wes Newton maakte vrijdag veel indruk door voor het eerst sinds een jaar weer een zeer overtuigende partij te overleggen op televisie. Met een gemiddelde ruim boven de 100 per beurt wist hij Justin Pipe aan de kant te zetten. Tegen Brendan Dolan begon de Engelsman ook sterk en kwam op 1-2. Dolan sloeg terug met twee 180’ers in een leg en zag The Warrior zijn eerste slippertje maken. Newton kwam er echter mee weg, doordat de Noord-Ier dubbel-16 niet vond voor een 102-finish. De verschillen bleven klein en niemand slaagde erin om weg te lopen. Newton kreeg daarvoor de eerste kans in de tiende leg. Hij miste zelf één pijl op tops, maar Dolan deed hetzelfde op dubbel-16.

Zes op rij

De Noord-Ier versnelde uit de pauze, maar kon de dubbel niet vinden om gelijk terug te breken. Daarop liep Newton gelijk snel weg. Hij wist opnieuw een break te plaatsen met een tweedart 80-finish, om er al 4-8 van te maken. De Engelsman kon gelijk op matchpoint komen, nu was het juist Dolan met een 180’er en een karrenvracht aan kansen om de eerste rebreak te plaatsen. Hij miste vier darts op de dubbel en via dubbel-3 werd het verschil definitief gemaakt. De reeks van zes legs op rij werd wel doorbroken door Dolan om nog een vijfde leg bij te schrijven, daarna maakte Newton het af vanaf 68.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals