Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Ontketende Anderson stopt Van der Voort af

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om voor de tweede keer een finale te bereiken van een PDC-televisietoernooi. Na de finale op de UK Open in 2007 stond hij nu bij de laatste vier op de Players Championship Finals. Een werkelijk ontketende Gary Anderson wist hem echter af te stoppen. Mede door drie 11-darters vloog hij weg naar 5-2 en gaf de zege daarna ondanks drie hoge finish van Van der Voort niet meer uit handen (11-6). Anderson staat tegenover Adrian Lewis om de titel.

Drie elftdarters

Anderson won in de kwartfinale van Phil Taylor en vaak zakt een speler vervolgens een stuk weg. Dat was bij de Schot duidelijk niet het geval Anderson vloog gelijk uit de startblokken met een 180’er en vond een 76-finish voor de 11-darter. Daarmee had hij de break gelijk te pakken en counterde een maximale score van Van der Voort om er 2-0 van te maken via tops. De Nederlander pakte zijn eigen leg, voor Anderson met een gemiddelde van ruim 107 per beurt door vloog. Toch slaagde Fast Vinnie erin om met een 84-finish toch in de partij te blijven (3-2). Uit de pauze maakte Anderson met zijn derde 180’er 4-2, om met twee keer 140 en een maximale score in de leg van Van der Voort na drie beurten alweer op 41 te staan. Een nieuwe 11-darter bracht hem op 5-2.

Anderson wandelt door

Van der Voort kreeg vervolgens de kans om dichterbij te komen. Hij sloeg echter niet toe in de leg van Anderson, waardoor de Schot met zijn achttiende dart kon toeslaan. Daarna verrekende Fast Vinnie zich en kwam uit op dubbel-7. Die vond hij niet en Anderson hield zeer eenvoudig met een 72-finish ook de tiende leg voor 8-2. Uit de pauze vuurde Van der Voort er bijna een 156-finish in, maar miste dubbel-18. Ditmaal mocht hij wel terugkomen omdat Anderson 81 niet wegpoetste (8-3) en ging goed door met een 180’er. Twee darts voor een 98-finish en de eerste break vielen echter niet, waardoor Anderson zijn eigen leg wist te behouden met een 86-finish. Er kwam nog maar eens een 11-darter overheen door een 96-finish om de tiende leg bij te schrijven.

Finishes van Vinnie

De Schot noteerde nog zijn zesde en zevende 180’er, om de eerste matchdart op dubbel-13 te missen. Door een 180’er en een 100-finish pakte Van der Voort toch zijn eerste break en ging door met een 130- en 124-finish. Anderson dacht dat het wel genoeg was en vuurde met een 180’er flink weg. Hij besloot in plaats van naar bulls-eye te gaan rustig weg te zetten op 40. Dat kwam hem duur te staan, want Van der Voort gooide ook nog eens 144 weg. De Nederlander knalde er nog een 180’er in, maar Anderson speelde een sterke slotleg om het toch af te maken met een 75-finish.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals