Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Sublieme comeback brengt Van der Voort in halve finale

Vincent van der Voort heeft zijn eerste halve finale op een PDC televisietoernooi sinds de UK Open van 2008 bereikt na de finale te hebben gehaald op hetzelfde toernooi in 2007. De Nederlander versloeg op de Players Championship Finals Dean Winstanley, nadat hij daarvoor al afrekende met Andy Hamilton en Peter Wright. Eenvoudig had Van der Voort het niet, want hij stond het grootste deel van het duel op achterstand. Vanaf 4-6 won de Nederlander vier legs op rij en gaf de break voorsprong ondanks zes gemiste matchdarts niet meer uit handen: 10-8.

Trage start

Winstanley en Van der Voort hadden allebei moeite om echt op gang te komen. Scorend was de Engelsman het snelste bij de les, om een karrenvracht aan dubbels te missen. Het gaf Van der Voort vanaf 99 en 84 telkens één dart om de leg te pakken. De Nederlander kon niet profiteren en Winstanley maakte er 0-2 van. Over The Top vuurde er vervolgens twee 180’ers, om de zevende dart vol in de single-5 te gooien. Van der Voort kwam in de vierde leg ook op stoom en nam het initiatief ook gelijk volledig over. Met een 68-finish was het alweer 2-3.

Partij ontploft volledig

Uit de pauze kon Winstanley zijn ritme ook nog niet herpakken. Hij gooide dan wel zijn vijfde 180’er, maar daarnaast had hij slechts vier scores boven de 100 genoteerd. Van der Voort maakte eenvoudig gelijk en voerde de druk ook in de zevende leg op. Hij leek op weg naar de vierde leg op rij, maar Winstanley redde zich met een 72-finish. Van der Voort moest vervolgens ook een lastige finish afronden, tops voor een 74-finish viel echter niet. Tops bracht Winstanley wederom op een break voorsprong, waarop Van der Voort en Winstanley allebei twee 180’ers op rij gooide. Van der Voort miste de zevende dart voor een perfecte leg en moest even vrezen om niet eens te mogen breken. De Engelsman miste namelijk twee keer op dubbel-12 voor een 12-darter. Daardoor kwam Van der Voort toch terug en kreeg de kans om gelijk te maken. Vanaf 72 miste hij echter de single-16 en werd daardoor opnieuw gebroken: 4-6.

Vier op een rij en 127-finish

Uit de tweede onderbreking gooiden beide darters alweer een 180’er en miste Winstanley alweer een karrenvracht aan dubbels. Van der Voort brak terug via tops en maakte nu wel gelijk met een 114-finish. Daarmee deelde hij aan de Engelsman echt een tik uit. Ook in de dertiende leg kon Van der Voort namelijk rustig weglopen en via dubbel-16 kwam Fast Vinnie voor de allereerste keer op voorsprong. Zijn eigen leg leverde daarop ook geen probleem op voor 6-8. Met de vierde 180’er voerde Van der Voort weer de druk op en zag Winstanley vijf darts missen. De Nederlander had de partij in het slot kunnen gooien, maar miste nu zelf ook drie darts vanaf 28. Van der Voort herstelde zich gelijk met scores van 180 en 121, om het nog moeilijk te maken door een score van 13. Hij liet zijn spierballen even zien aan het publiek en maakte het slippertje genadeloos goed met een 127-finish. Met een 180’er vloog hij weer weg om zes matchdarts te missen. Hij herpakte zich weer knap en maakte het af met een 79-finish.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals