Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Taylor weet grommende King weg te zetten

Phil Taylor heeft zich weten te ontdoen van Mervyn King op de Players Championship Finals. The Power had het niet makkelijk met The King, want die bleef voor iedere leg knokken. Het verschil werd daardoor nooit groter dan drie legs, maar aan het einde van de partij kon hij geen versnelling vinden om Taylor nog echt pijn te doen. Door de 10-7-zege staat The Power zondag in de kwartfinale tegenover Gary Anderson of Stephen Bunting.

Taylor vergeet om weg te lopen

Met een 12-darter opende Taylor het bal, gevolgd door een 64-finish van King. Taylor liep daarop uit naar 3-1, om een slippertje te maken in de vijfde leg (3-2). Uit de pauze liet King zich echter gelijk weer breken, daarna werd het slordig. Taylor kreeg zijn eigen leg in 21 darts niet uit, waardoor King met zijn twintigste dart opnieuw kon breken. The King kreeg de kans om vanaf 68 de partij toch weer gelijk te maken, om zijn favoriete dubbel-16 niet te vinden. Dat gaf Taylor weer de mogelijkheid om twee legs voor te komen en blijkbaar vond The Power het genoeg. De negende leg opende hij met twee keer 180 op rij, om door te gaan met triple-20 en triple-19. De negendarter bleef alleen uit, want de negende dart viel net onder dubbel-12. Het werd wel 3-6, voor King via tops toch de marge weer kon verkleinen.

The King houdt het spannend

Na de tweede pauze gaf Taylor wel gas en liep in gestaag tempo uit naar 4-8 door een 68-finish. Hij leek al op één leg van de zege te komen, ware het niet dat The Power een volle beurt miste vanaf 32. King profiteerde van het buitenkansje via dubbel-8 en pakte zijn eigen leg met een 78-finish. Daarmee liet The King net zoals op de Grand Slam of Darts zien dat hij niet van plan is om zich te laten verpulveren. In de onderlinge halve finale kwam King nog ver terug, maar was de achterstand veel te groot om nog gevaarlijk te worden. Ditmaal liet Taylor dat ook niet toe. Hij hield zijn eigen leg, om twee matchdarts te missen. King stond wederom klaar om het foutje keihard af te straffen (7-9). Het was aanleiding voor The Power om met vier keer triple-20 en één keer triple-19 te starten. De zesde dart viel niet in een triple, maar bulls-eye voor een 84-finish was wel binnen.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals