Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Van der Voort walst over Wright heen

Vincent van der Voort heeft zijn goede vorm van de afgelopen periode weten te bekronen met een fraaie overwinning op Peter Wright. Fast Vinnie staat dankzij de 10-5-zege in de kwartfinale van het Players Championship Finals, daarin wacht Dean Winstanley. Van der Voort kwam op een 3-5-achterstand, om daarna zeven legs op rij te winnen voor de klinkende zege.

Partij vliegt heen en weer

Van der Voort speelde tegen Andy Hamilton qua gemiddelde zijn beste partij ooit op een televisiepodium met ruim 104 per beurt. Het bracht hem de 6-0-zege op Andy Hamilton. Wright won van Benito van de Pas, maar speelde zeer matig.Toch nam hij nu een snelle 2-0-voorsprong met een 96-finish en dubbel-16. Van der Voort kwam daarna ook op het bord met een 70-finish, direct gecounterd door Wright met een 84-finish. Vanaf dat moment vloog de partij heen en weer. Van der Voort kwam terug naar 3-3, waarop hij drie darts miste op de dubbel. Wright profiteerde voor een nieuwe break (5-3), om vervolgens zijn ritme mede door rumoer in de zaal volledig kwijt te raken. Zonder enige weerstand maakte Van der Voort er met zijn tweede 180’er dan ook 5-5 van.

Van der Voort staat niets meer af

Uit de pauze gooiden beide darters een 180’er en hield Van der Voort zijn eigen leg. Ook in de leg van de Schot gooide hij een maximale score en dubbel-14 vloog erin om zijn vierde leg op rij te winnen: 5-7. Wright bleef de druk wel opvoeren, want hij stond in de leg van de Nederlander toch weer klaar op 49. De kans om uit te gooien kreeg hij niet, want Van der Voort maakte het af via dubbel-10. Fast Vinnie was helemaal los en beukte door met een 77-finish voor zijn zesde leg op rij. Het gemiddelde was inmiddels boven de 100 per beurt uitgekomen en hij bekroonde het bijna met een 121-finish. Hij verprutste nog twee beurten, waardoor het gemiddelde zakte. De buit was wel binnen via dubbel-4.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals