Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals 2014: Van Gerwen vloert Barney met 180-show

Michael van Gerwen heeft zeer overtuigend weten af te rekenen met Raymond van Barneveld. In de eerste ronde van de Players Championship Finals wist de titelverdediger acht 180’ers te noteren, waardoor hij scorend heel snel weg liep van zijn landgenoot. De snelle break voorsprong speelde hij eenvoudig uit om met 6-2 te winnen. Dat deed hij tegen een gemiddelde van 106,78 en staat in de tweede ronde tegenover Terry Jenkins.

Ziek en op het nippertje

Van Gerwen ontbrak vorige week op de laatste twee toernooien van de ProTour door griep. Nog altijd hoestend stond hij in Minehead wel op het podium. Door de afwezigheid verspeelde hij wel de eerste plaats op de ProTour Order of Merit aan Gary Anderson. Als nummer twee speelde hij tegen nummer 31 en op dit plaats eindigde Van Barneveld. De Nederlander kon met name op de vloertoernooien geen goede resultaten neerzetten en miste daarnaast veel toernooien van de European Tour. Daardoor haalde hij de Finals slechts met de hakken over de sloot.

Barney blijft in partij hangen

Van Gerwen begon in Minehead het scherpste, om een volle beurt op tops te missen. Barney kreeg daardoor de kans om zijn eigen leg te houden, maar hij miste dubbel-16 voor een 70-finish. Van Gerwen versnelde in zijn eigen leg met de eerste 180’er en maakte 2-0. Vooral het gemiddelde van Barney was nog niet best, want hij kwam met moeite boven de 80 uit. Zijn eigen leg was wel een stuk scherper en met een 72-finish stond hij ook op het bord. De derde 180’er van Van Gerwen was goed voor een 11-darter, terwijl Van Barneveld nog altijd geen enkele score van 140 of meer heeft genoteerd. Mighty Mike kreeg dan ook de kans om de partij al in het slot te gooien, maar miste twee darts op dubbel-4. Dat gaf Van Barneveld de kans om via dubbel-10 met zijn derde dart in de partij te blijven hangen. De gemiddelden lagen wel erg ver uit elkaar 108,05 om 85,74.

Acht keer 180

Uit de pauze beukte Van Gerwen er gelijk zijn vijfde en zesde 180’er in, terwijl Van Barneveld eindelijk zijn eerste 140-score weet te noteren. Dubbel-5 bracht Mighty Mike toch op 4-2, om in de zevende leg ook zijn zevende maximale score te gooien. Van Barneveld was het initiatief in zijn eigen leg dan ook gelijk alweer kwijt. Met een 128-finish was de tweede break een feit, om met zijn achtste 180’er en dubbel-10 de partij overtuigend binnen te gooien.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals