Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Anderson niet bij de les en krijgt klop

Gary Anderson is uitgeschakeld op de Players Championship Finals. De Schotse titelverdediger won vrijdagavond nog wel van Phil Taylor met 6-5, maar nu kwam hij tegen Daryl Gurney geen moment op gang. De Noord-Ier profiteerde in de tiende leg voor de break en was daarna gevlogen. The Dude speelt daardoor zondagmiddag in zijn eerste kwartfinale bij de PDC tegen Benito van de Pas.

Anderson is niet bij de les

Anderson begon scorend heel zwak aan de partij en kwam geen moment echt in zijn ritme. Gurney kon zijn eigen legs dan ook telkens eenvoudig houden en kreeg in de zesde leg voor het eerst een kans. Tops vloog er niet in, waarop Anderson in de negende leg zijn kans kreeg. Die pakte de Schot niet en werd in de tiende leg alsnog gebroken. De titelverdediger miste een beurt op de dubbels en Gurney kwam op 6-4.

Gurney laat geen gaten meer vallen

Met een gemiddelde van nog geen 90 per beurt kwam Anderson ook op een 7-4-achterstand. The Dude gooide er ook nog een 180’er achteraan en kwam met een strakke 13-darter op 9-4. Het gemiddelde van Anderson zakte nog verder weg naar amper 87 per beurt, want hij had in dertien legs tijd pas elf scores van 140 of meer genoteerd. Ook de dubbels bleven van de Schot ver achterwege bij zijn normale niveau met 4 uit 14. Gurney beukte ondertussen rustig door met zijn tweede 180’er van de partij, om zijn eerste matchdart te missen. Anderson miste nog eens drie pijlen op dubbel-10 (4 uit 19), waardoor The Dude de klus klaarde.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals