Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Barney in draak van partij onderuit tegen White

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld op de Players Championship Finals. In een vreemde partij tegen Ian White kreeg de Nederlander met name in het eerste deel kansen te over om weg te lopen van de Engelsman. Dat liet hij na, waarop The Diamond op zijn beurt in de slotfase vergat om het af te maken. Zo kwam het aan op een allesbeslissende elfde leg en daarin pakte White de zege.

Kansen laten liggen

Van Barneveld heeft een aantal sterke weken achter de rug, waar White juist zijn stabiliteit kwijt leek te zijn. The Diamond kwam de top acht van de wereld binnen en opeens werd zijn naam genoemd voor de Premier League Darts. Vanaf dat moment was zijn spel een stuk minder scherp. Ook nu werd hij direct gebroken door Van Barneveld met een 81-finish. Door een bouncer uit de triple-20 kreeg White wel gelijk zes darts om terug te breken vanaf 140. Dat deed hij met zijn vierde pijl op tops. De Engelsman kwam op 2-1 voor hij ook op weg leek naar de break. Barney redde zich echter met een fraaie 141-finish en beukte door met twee 180’ers op rij. Hij miste echter twee beurten op de dubbels en White ontsnapte op zijn beurt vanaf 68.

Slepend naar laatste leg

Het kansen om zeep helpen ging na de break rustig verder. Eerst gooide Barney twee pijlen tegen het ijzer, om vanaf 8 vol in de dubbel-18 te mikken. In beide gevallen sloeg White niet toe om weg te lopen en kon Van Barneveld toch zijn eigen leg houden. Ook de achtste leg ging naar de Nederlander met een 126-finish voor 4-4. Hij moest dan ook op zoek naar de break, want White mocht de oneven legs openen. Dat deed hij in de negende gelijk met een 180’er, om door te gaan met scores van 59, 56 en 76. Barney kreeg dan ook de kans vanaf 82, om tops niet te vinden. Met zijn derde dart vond White dubbel-2 om toch op matchpoint te komen. Die leek hij gelijk te kunnen benutten, om tot twee keer toe een bende te maken vanaf 68. Hij gooide zich eerst dood, om daarna toe te moeten werken naar bulls-eye. Van Barneveld ontsnapte via dubbel-3 voor een elfde en beslissende leg. Daarin pakte hij het initiatief tot één beurt zonder triples. White mocht zodoende opnieuw aanleggen vanaf 68 en faalde dit keer niet.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals