Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Barney kan geen vuist maken tegen Taylor

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld op de Players Championship Finals. De Nederlander kon in het eerste bedrijf nog mee met Phil Taylor, daarna was The Power gevlogen. De Engelsman hield zijn hoge niveau vast en gooide 9 uit 11 op de dubbels om met een gemiddelde van 111,58 te besluiten. Het bracht hem de 9-2-zege en de 24e overwinning op rij op een televisietoernooi. In de halve finale wacht Justin Pipe.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Snel verschil

Taylor maakte een slippertje in de eerste leg. Hij vergooide zich vanaf 53 en Van Barneveld stapte gelijk in met een 71-finish. In de tweede leg vervolgde de Nederlander met een 180’er, toch werd hij gebroken. De Engelsman speelde een sterke leg om de stand alweer om te draaien (1-2). Van Barneveld opende de vierde leg met een 180’er en leek eenvoudig op weg naar de gelijkmaker. Hij had echter een slechte tussenbeurt, waardoor een 74-finish noodzakelijk was. De dubbel viel niet en Taylor sloeg weer toe via tops. Mede door een 180’er was het vervolgens alweer 1-4.

Beangstigend gemiddelde

Taylor was vanaf dat moment niet van plan om gas terug te nemen. De Engelsman denderde door met een gemiddelde dat boven de 110 per beurt. Van Barneveld kon tussendoor nog één leg pakken, voor de rest moest hij toekijken hoe The Power iedere leg weer na drie beurten op een finish stond. Hij haalde nog de volgende pauze door er een tweede leg aan te koppelen met een 111-finish, daarna was het rap gedaan. Met een 121-finish van The Power was het alweer 2-9. Daarmee staat de Engelsman vanavond in de halve finale tegenover Justin Pipe en moet Van Barneveld nog altijd ruim vijf jaar wachten sinds zijn laatste zege op Taylor op een televisietoernooi.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals