Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Barney wint na bizarre slotleg van Thornton

Raymond van Barneveld heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de kwartfinale van de Players Championship Finals. De Nederlander stond de gehele partij voor tegen Robert Thornton, maar het lukte geen moment om de Schot ook echt van zich af te schudden. Door zes matchdarts te missen kwam het aan op de allesbeslissende zeventiende leg. Daarin miste Thornton op zijn beurt drie matchdarts en vond Barney alsnog tops.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Andere dag voor Thornton

De afgelopen weken lukte eigenlijk alles voor Thornton. De Schot haalde de finale van de Grand Slam of Darts, vrijdag noteerde hij het hoogste gemiddelde van alle 32 deelnemers op de Players Championship Finals. Tegelijkertijd nam Raymond van Barneveld revanche op Mervyn King. Op de Grand Slam of Darts won de Engelsman, nu was het in een beslissende elfde leg raak voor de Nederlander. Voor Thornton bleek echter de ene dag de andere niet te zijn. Ditmaal had hij in de eerste legs veel moeite om de triples te vinden, waar Van Barneveld van wist te profiteren. De leg werd geplaatst in de derde leg, waarna Barney een solide vierde leg afwerkte: 3-1.

Break weg en weer terug

Na de pauze werd het 4-2, waarop de Nederlander de kans kreeg om echt weg te lopen. Thornton bleef knoeien en gaf een kans vanaf 78 weg. Twee pijlen op dubbel-12 vlogen er echter niet in. Thornton haalde opgelucht adem en brak wonderwel terug met een 80-finish: 4-4. De Schot had plots het vertrouwen weer, maar Van Barneveld liet zich niet omver duwen. Hij gooide in de negende leg een 180’er en pakte gelijk weer de break. Met een 86-finish was het verschil van twee legs weer gemaakt: 6-4.

Zes matchdarts gemist

Doordrukken zat er echter weer niet in. Thornton kwam terug en zag Van Barneveld zich vergooien vanaf 61. Daarmee was het opeens alweer gelijk. Thornton kreeg in de dertiende leg drie volle beurten op de dubbels om eindelijk op voorsprong te komen. De Schot schutterde op zijn beurt en Barney kon wederom de break produceren. Thornton wist vervolgens vanaf 76 niet toe te werken naar een dubbel en wilde in razende woede de derde pijl naar het bord smijten. Hij kon zich bedwingen, maar zag Van Barneveld wel dubbel-18 gooien voor 8-6. De eerste kans op de zege werd nog verprutst, want drie matchdarts op dubbel-19 vlogen er niet in. Een leg later liep Van Barneveld scorend weg, maar zag Thornton een 180’er gooien. De Schot miste bulls-eye, alleen Barney kon wederom een volle beurt – dit keer op tops – niet afmaken. De laatste leg werd echter net zo krankzinnig. Thornton liep eenvoudig weg, tot Barney een 180’er gooide. De Schot miste ook nog eens drie matchdarts en dit keer vond de Nederlander tops: 9-8.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals