Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Eén versnelling brengt Van Gerwen in finale

Michael van Gerwen heeft na een snelle kwartfinale ook een vloeiende halve finale afgewerkt op de Players Championship Finals. Andy Hamilton kon lang bijblijven, maar vanaf 6-4 zette Van Gerwen één keer de turbo aan. Het verschil was daarna gelijk gemaakt (10-5), waardoor Mighty Mike later op de avond mag aantreden in de eindstrijd.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Break snel gepakt

Van Gerwen opende gelijk sterk met een 72-finish, om bulls-eye net te missen voor een 161-finish. Hamilton kreeg 72 echter niet weggewerkt en via dubbel-8 was de break daarmee al een feit. Bij de pauze was het al 4-1, waarop Van Gerwen gelijk de kans kreeg om een dubbele break te forceren. Hij miste eerst bulls-eye voor zijn tweede 170-finish van de dag – in de kwartfinale tegen Wes Newton was het ook raak – om ook in de herkansing niet toe te slaan. Tops bracht Van Gerwen daarna wel op 5-2.

Hamilton blijft in partij hangen

In de achtste leg gaf de Nederlander gelijk weer gas. Met een 180’er liep hij weg, om weer twee pijlen op dubbel-16 onbenut te laten. Hamilton kon zich vanaf 42 redden, maar ditmaal slaagde The Hammer daar ook niet in. Van Gerwen pakte daarop alsnog zijn tweede break, waarop Hamilton gelijk terugsloeg met een bulls-eye 90-finish. Ook zijn eigen leg was daarop binnen om in de partij te blijven hangen.

Turbo aangezet

Dat was voor Van Gerwen reden om na de tweede pauze de turbo echt aan te zetten. Hij opende met een 180’er voor 7-4, om in de leg van Hamilton door te beuken met 177, 140 en 138. Met een 12-darter was daarmee het gat definitief gemaakt: 8-4. In zijn eigen leg spuwde MvG er ook nog een 116-finish overheen om aan het laatste restje onzekerheid ook een einde te maken. Hamilton mocht nog een leg voor de moeite, waarna Van Gerwen gelijk met zijn eerste matchdart voor een 76-finish de partij won.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals