Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Anderson klopt Taylor; surprise Jamie Lewis

Gary Anderson heeft de kraker uit de eerste ronde van de Players Championship Finals weten te winnen. Phil Taylor werd door de Schot in een allesbeslissende leg verslagen. James Wade had minder moeite met Mark Webster (6-3), Jamie Lewis zorgde voor de grote verrassing door Robert Thornton te verslaan.

Dave Chisnall – Joe Murnan 6-0 (statistieken)

Murnan won in het voorjaar uit het niets een Players Championship, want hij was de eerste die dat presteerde zonder een Tourkaart op zak te hebben. Voor de komende twee jaar heeft Shaggy die wel te pakken, want door de toernooiwinst plaatste hij zich direct voor allerlei televisietoernooien. Het Players Championship won hij grappig genoeg tegen Chisnall en op de ProTour is de stand zelfs 3-0 in het voordeel van Murnan. Ditmaal werd hij direct vanaf de eerste dart overlopen door Chizzy. Met een gemiddelde van 105 per beurt en 3 uit 5 op de dubbels vloog het gele monster naar 3-0. Murnan miste de kans vanaf 101 om terug te breken en zo maakte Chisnall er al 4-0 van via tops. Murnan kreeg in de vijfde leg eindelijk een dart op een dubbel, raken deed hij niet. Zo was het al 5-0. Ook na de onderbreking zat het er niet meer in voor Shaggy en in alle rust pakte Chisnall ook de zesde leg.

Lees ook: Michael van Gerwen – Keegan Brown

James Wade – Mark Webster 6-3 (statistieken)

Wade en Webster zijn twee spelers die de laatste maanden in topvorm verkeren, telkens zorgde één slechte partij ervoor dat ze in de eindfases van de grote toernooien toch afhaakten. Wade vloog ook nu uit de startblokken met een 12-darter, om Webster vijf pijlen op de dubbels te zien missen. The Machine profiteerde via dubbel-10, om in zijn eigen leg weer weg te vliegen. Tops voor een 160-finish viel zowaar niet en hij presteerde het zelfs om zes darts te missen. Webster kreeg twee kansen om terug te breken en liet ze onbenut. Daardoor werd het alsnog 3-0. Webby kon in de vierde leg eindelijk wel juichen, scorend kon hij in de vijfde leg opnieuw niet mee. Zo kreeg Wade opnieuw alle tijd en ondanks zijn eveneens matige dubbelpercentage (4 uit 17) werd het toch 4-1. Uit de pauze gooide Wade zeven keer triple-20 op rij, om triple-19 tegen het ijzer te vuren. Zo bleef een negendarter uit, maar dubbel-10 bracht hem wel een 12-darter en 5-1. The Machine miste zijn eerste matchdart op bulls-eye en Webster brak terug met een tweedart 93-finish. Ook in de achtste leg wist Wade het rode stipje niet te vinden, maar in zijn eigen leg liep hij scorend opnieuw weg. Met een 102-finish was de zege alsnog binnen.

Adrian Lewis – John Henderson 6-3 (statistieken)

Lewis hield zijn eigen leg om gelijk toe te slaan in de tweede leg met een bulls-eye 121-finish voor de break. Net zo snel als hij zijn goede spel liet zien, schakelde Jackpot zichzelf ook weer uit. Henderson kreeg alle tijd om terug te breken. Het werd 2-2 voor Lewis weer wakker was. Hij stond klaar om zijn eigen leg te pakken, maar werd met een 137-finish van The Highlander nogmaals gebroken. Uit de pauze sloeg Lewis terug met een 104-finish en dubbel-3 bracht hem op voorsprong. Henderson was op weg naar 4-4, maar vanaf 102 miste hij na triple-20 te hebben gegooid het volledige bord. Lewis profiteerde vanaf 66 voor 5-3 en maakte het in zijn eigen leg af.

Robert Thornton – Jamie Lewis 5-6 (statistieken)

Scorend was Lewis opvallend genoeg de baas, want hij gooide in de eerste vijf legs telkens een 180’er. In de eerste leg miste de Welshman de kans op de dubbels om te breken en Thornton hield de derde leg met een 13-darter. Met een 101-finish sloeg Rasta wel toe, om uit de pauze terug te worden gebroken door een 138-finish. Ook leg zeven en acht leverden breaks op, voor The Thorn via tops op matchpoint kwam. Afmaken kon hij nog niet, want Lewis gooide een schitterende 96-finish via tops en dubbel-18. Thornton mocht de laatste leg openen, maar kon vier beurten geen triple vinden. Zo kon Lewis rustig wegzetten en het afmaken vanaf 24.

Lees ook: Ian White – Raymond van Barneveld

Gary Anderson – Phil Taylor 6-5 (statistieken)

De nummer twee en drie van de wereld werden aan elkaar gekoppeld doordat met name Taylor dit jaar amper heeft gespeeld op de Pro Tour. The Power had één leg nodig om warm te draaien, daarna ging hij mee in het waanzinnige geweld. Met een 11-darter kwam Anderson op 2-1, gevolgd door acht perfecte pijlen van Taylor. The Power mocht aanleggen voor dubbel-12 en de negendarter, maar hij miste bij ongeveer een kilometer. De leg ging wel naar Engelsman (2-2), voor Anderson de vijfde leg bijna weggaf. Hij kon aanleggen voor een 11-darter, maar miste vijf pijlen op de dubbel. Taylor kreeg de kans vanaf 76 om niet toe te slaan (3-2). Uit de pauze was Anderson iets minder scherp en dat werd gelijk afgestraft. Anderson miste één dart op dubbel-18 en kreeg gelijk een 148-finish om zijn oren. The Power had de partij helemaal in handen, om drie pijlen op de dubbels te missen: 4-4. De Schotse wereldkampioen herpakte zich daarmee en hield nu wel overtuigend zijn eigen leg. Taylor bleef echter nu wel wankel. Vanaf 82 miste hij de single-17 en had het geluk dat Anderson vanaf 152 ook niets deed. Drie missers bleven nog eens onbestraft doordat Anderson vanaf 116 de eerste dart in de single-3 duwde. Zo kwam er toch een elfde leg via dubbel-2. Daarin knalde Anderson er twee 180’ers tegenaan en dubbel-10 bracht hem de zege.

Peter Wright – Steve Beaton 6-2 (statistieken)

De partij tussen Wright en Beaton werd eindelijk al in de eerste leg beslist. Beaton miste een hoge finish om te breken en kreeg gelijk een 112-finish te verwerken. In de volgende legs kreeg The Adonis telkens de kans op de dubbels, want scorend was Wright allerminst indrukwekkend. Toeslaan deed de Engelsman niet, waardoor het bij de onderbreking al 5-0 was. Met een fraaie 132-finish via bulls-eye, triple-14 en tops kwam Beaton op het bord en zette ook nog sterk weg naar 24 in de legs van Wright. De Schot miste zijn eerste matchdart voor een 120-finish, om in de herkansing nog eens drie pijlen te missen. Beaton kreeg de ruimte om ook een derde leg te pakken, maar dat liet hij op zijn beurt na. Zo werd het met een 80-finish toch 6-2.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals