Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Jenkins, Huybrechts en King onderuit

Terry Jenkins, Kim Huybrechts en Mervyn King zijn de grote slachtoffers van de eerste ronde op de Players Championship Finals. King had veel last van zijn rug en kwam geen moment op gang, Jenkins liet Alan Norris ontsnappen ondanks 6 uit 26 op de dubbels. Huybrechts liep tegen een ontketende Daryl Gurney aan (2-6).

Terry Jenkins – Alan Norris 3-6 (statistieken)

Norris heeft zich binnen een jaar aardig weten op te werken bij de PDC, met name door vorige maand een Players Championship in Dublin te winnen. Het bracht hem ook naar Minehead, daar bleken met name de dubbels een drama. Met 2 uit 18 wist hij toch nog op 2-2 te komen, doordat ook Jenkins zijn kansen maar bleef missen. Dubbel-16 vloog er wel gelijk in voor een 71-finish, waardoor Norris zelfs met een 2-3-voorsprong de pauze in ging. Het vertrouwen bij Chuck groeide zichtbaar met een 86-finish gevolgd door zijn eerste twee 180’ers. Toch verloor hij de leg nog door te knoeien op de dubbels. Vanaf 82 was het daarna wel raak voor 5-3 en de negende leg bracht hem alsnog de zege met slechts 6 uit 26 op de dubbels.

Lees ook: Justin Pipe – Vincent van der Voort

Mensur Suljovic – Mervyn King 6-1 (statistieken)

Suljovic is er dit jaar in geslaagd om op alle televisietoernooien waar hij speelde de kwartfinale te halen, tot hij zich liet verschalken in de eerste ronde van het European Championship door Dave Chisnall. Mervyn King heeft dit jaar nog amper kunnen opvallen en kwam ook in Minehead direct in de problemen. Suljovic kwam met een gemiddelde van 100 per beurt en een 116-finish op 3-0 en miste twee pijlen voor de vierde leg. King profiteerde voor 3-1, om twee legs later niet toe te slaan na missers van de Oostenrijker. Het werd dan ook 5-1 en The King leek zichtbaar last te hebben van zijn rug. Zijn gemiddelde bleef steken op slechts 84,59 per beurt en werd ruim geklopt.

Lees ook: Jelle Klaasen – Gerwyn Price 

Brendan Dolan – Simon Whitlock 2-6 (statistieken)

Dolan is geen schim meer van de speler die begin dit jaar nog op de deur klopte van de top-10. Vooral op de ProTour was hij niet te houden, maar ook daar wil er inmiddels nog maar weinig lukken. Tegen Simon Whitlock kwam hij dan ook op een 0-3-achterstand, door maar liefst veertien pijlen op de dubbels te missen. De Australiër was echter niet veel sterker en met zijn vijftiende dart op een dubbel kon Dolan eindelijk een leg bijschrijven. Daar kwam nog een tweede bij, maar zijn gemiddelde bleef steken op amper 80 per beurt. Met 2 uit 21 op de dubbels kon hij het eveneens matige spel van Whitlock geen moment aanpakken. Met een 80-finish werd het voor de Aussie uiteindelijk 2-6.

Lees ook: Benito van de Pas – Stephen Bunting

Michael Smith – Jamie Caven 6-3 (statistieken)

Smith vloog uit de startblokken met een 14- en 13-darter voor een snelle 2-0-voorsprong. Bully Boy is dit jaar als tweede geplaatst doordat hij onder meer twee European Tour-events wist te winnen. Hij zakte echter ver weg en Caven kon daarvan profiteren voor 2-2. Met een 92-finish hield Smith wel de voorsprong richting de pauze (3-2). Via dubbel-6 bracht hij de marge weer op het bord, om twee matchdarts onbenut te laten. Daardoor kon Caven nog een derde leg bijschrijven voor Smith het alsnog afmaakte. Hij staat zaterdag tegenover Mensur Suljovic

Kim Huybrechts – Daryl Gurney 2-6 (statistieken)

Huybrechts werd op de Grand Slam of Darts weggeblazen door Michael van Gerwen en leek zich goed te hebben herpakt. Hij kwam met een 81-finish op 1-0, daarna ging Gurney als een dolle los. De Noord-Ier kwam op 1-1 met een 120-finish, om met twee 180’ers voor een 11-datter op 1-2 te komen. Huybrechts kreeg één kans vanaf 25 die de Belg onbenut liet. Daardoor was het pardoes 1-4. Met een 72-finish werd het ook nog eens 1-5 terwijl de Noord-Ier een gemiddelde overlegde van 107 per beurt. Huybrechts gooide zelf ook tegen de 100 per beurt en pakte nog een tweede leg, hij kon echter niet voorkomen dat Gurney de klus klaarde via dubbel-4.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals