Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Jamie Lewis laat Chisnall ontsnappen

Jamie Lewis had het bijna voor elkaar om een tweede stunt op rij te noteren op de Players Championship Finals. Rasta kwam op een 8-6-voorsprong tegen Dave Chisnall, maar vanaf dat moment kon hij de dubbels niet meer vinden. Daardoor kon Chizzy alsnog winnen met 10-8 voor een duel in de kwartfinale tegen Michael van Gerwen of Vincent van der Voort

Gelijke strijd

In de eerste ronde stond Chisnall geen leg af aan Joe Murnan (6-0), terwijl Lewis ijzersterk speelde tegen Robert Thornton. Dat niveau liet hij nu ook zien door met een 180’er gelijk te openen voor een 12-darter. Chisnall nam het over met dubbel-16 en een 68-finish voor de break. Lewis knalde echter gelijk terug met een 1131-finish, gevolgd door een 180’er en een 142-finish voor 3-2. Zo bleef het in evenwicht tot de tweede onderbreking: 5-5.

Vier op een rij

Uit de onderbreking nam de Welshman het initiatief over met een 98-finish en al zijn zevende 180’er. Chisnall kwam nog tot 6-6, voor Lewis echt wegliep met een 70-finish en een dertiendarter voor 8-6. Chisnall brak echter gelijk terug en hield zijn eigen leg via dubbel-8. Rasta bleef strak gooien, maar gaf net wat meer kansen weg aan de Engelsman. Chizzy brak dan ook opnieuw, voor Lewis zijn dubbels miste om een allesbeslissende leg af te dwingen. Dat foutje strafte Chisnall opnieuw gelijkj af met een 76-finish voor de zege.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals