Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Klaasen geeft kansen helemaal weg

Jelle Klaasen heeft onnodig verloren in de eerste ronde van de Players Championship Finals. Klaasen was in de eerste helft van de partij veel sterker, maar liet het op de dubbels liggen om het gat al te slaan. Terug op het podium waren de rollen compleet omgedraaid. Price wist fantastisch te versnellen en gooide iedere finish uit. 

Kansen laten liggen

Al in de openingsfase had Klaasen de kans om weg te lopen van Price. In de openingsleg miste de Nederlander een volle beurt vanaf zijn favoriete dubbel-18 en The Iceman redde zich met een 97-finish. De legs daarna gingen wel naar The Cobra, al was hij slechts 3 uit 12 op de dubbels. Toch kwam Klaasen nog tot een gemiddelde van 97,18, wat aangaf hoe sterk hij stond te scoren. De Nederlander kon echter niet voorkomen dat de laatste leg voor de pauze wel naar de Welshman ging: 3-2.

Partij draait helemaal om

Met een 96-finish brak Price na de pauze gelijk terug en de voormalig rugbyer ging verder met een 180’er. Met 4 uit 5 op zijn dubbels voor een 88-finish had de Welshman de partij volledig omgebogen. Het gemiddelde van Klaasen was namelijk al afgezakt tot 89 en hij zag Price opnieuw openen met een maximale score. De Nederlander dacht zich te redden met een 180’er, maar The Iceman beukte er nog een 116-finish in voor 3-5. Tops voor een 112-finish viel zowaar niet voor Price en bizar genoeg miste hij nog eens drie matchdarts op dubbel-10. Dat foutje maakte hij goed met een 96-finish om alsnog te winnen.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals