Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Klaasen pakt kansen niet tegen Anderson

Jelle Klaasen is in de tweede ronde van de Players Championship Finals uitgeschakeld. Na een vroege achterstand bleef de Nederlander achter de feiten aanlopen. Ondanks diverse schoonheidsfoutjes van Gary Anderson wist de Schot toch de 5-9-zege te boeken.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Geen leg te pakken

Twee maanden geleden werd Klaasen volledig onder de voet gelopen door Gary Anderson. De Schot was in hun onderlinge partij op de World Grand Prix niet te houden. Ondanks het double-in double-out systeem gooide Anderson ruim 107 per beurt en gunde Klaasen dan ook geen enkele leg. In Minehead was Anderson in zijn eerste ronde een stuk minder scherp en overleefde zelfs een matchdart tegen Stuart Kellett. Klaasen wist voor een verrassing te zorgen door Dave Chisnall aan de kant te zetten. De Nederlander begon aan de tweede partij moeizaam, waarbij vooral de triple-20 niet liep. In de derde leg wist hij zich te herstellen om een eerste leg te pakken. De break goedmaken had ook gekund, alleen hij wist in twee beurten 74 niet weg te poetsen. Zijn eigen leg was vervolgens wel met een 71-finish binnen.

Kansen niet gepakt

Klaasen kwam daarop een stuk scherper uit de onderbreking. Hij gooide een 180’er en een bulls-eye 135-finish voor 3-4. Ook voerde de Nederlander de druk op in de leg van Anderson, maar die gooide gelijk met zijn eerste pijl de dubbel. Hij zag op zijn beurt Klaasen twee slechte scores produceren in zijn eigen leg, waardoor het plots 3-6 was. De Nederlander bleef vervolgens in leven met een fraaie tweedart 86-finish. In het derde deel leek Anderson wederom het gat definitief te maken door een nieuwe break vanaf 61. Hij verprutste vervolgens vijf pijlen op de dubbels, waardoor Klaasen wederom in de partij bleef hangen (5-7). De druk opvoeren lukte echter niet. In zijn eigen leg miste The Cobra twee pijlen vanaf 53 en een leg later maakte Anderson de klus af.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals