Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Lewis op weg naar tweede finale op rij

Adrian Lewis is hard op weg naar zijn tweede finale op rij op de Players Championship Finals. Vorig jaar werd Jackpot in de finale geklopt door Gary Anderson, nu moet hij Mensur Suljovic verslaan om weer in de eindstrijd te staan. Zondagmiddag won hij overtuigend van Simon Whitlock. In de eerste helft van de partij vergat hij om het verschil te maken, met twee meer een 64-finish deed hij dat alsnog voor 10-7.

Moeizaam op gang

Whitlock wist voor het eerst in anderhalf jaar tijd weer een kwartfinale van een groot toernooi te bereiken. Dat bleek diep te zitten zaterdag na zijn zege op Peter Wright, want de tranen kwamen snel. Hij kwam na een moeizame leg op 0-1, gevolgd door twee 180’ers van Lewis. Jackpot miste daarop vijf pijlen op de dubbel, waardoor Whitlock in de partij kon blijven hangen. Ondanks een gemiddelde van 85 per beurt bleef hij in het spoor van Lewis en wist in de negende leg te breken. De Engelsman brak echter terug met een fraaie tops-tops 100-finish voor 5-5.

Twee keer 64-finish

Uit de tweede onderbreking wist Lewis te versnellen. Hij counterde een 180’er van Whitlock via dubbel-12 en brak met een 64-finish voor 6-4. The Wizard toverde wel een 112-finish uit zijn hoge hoed om terug te slaan, maar miste vijf pijlen op de dubbel in zijn eigen leg. Met wederom een 64-finish kwam Jackpot op 9-6. Die marge hield hij vast voor de 10-7-overwinning. In de halve finale staat de finalist van vorig jaar nu tegenover Mensur Suljovic.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals