Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Slordige Van Gerwen klopt Brown op het nippertje

Michael van Gerwen heeft in een zeer slordige partij toch de tweede ronde van de Players Championship Finals weten te bereiken. Van Gerwen was met name op de dubbels erg slordig met 6 uit 17. Het gaf Keegan Brown kansen om telkens terug te slaan en daarnaast wist de jonge Engelsman vooral voor de pauze met een gemiddelde van 103 per beurt uitstekend te spelen. Brown maakte vanaf 4-4 te veel fouten en werd alsnog verslagen. Mighty Mike speelt zaterdag in de tweede ronde tegen Vincent van der Voort.

Brown gaat onbevangen aan de slag

Van Gerwen begon als de torenhoge favoriet aan het toernooi in Minehead door zijn zeges van de afgelopen weken. Daar kwam nog eens bij dat de laatste drie jaar de wereldkampioen in aanloop naar zijn zegetocht ook de Players Championship Finals wist te winnen. Mighty Mike was dan ook gretig om toe te slaan, maar zag Brown zijn eigen leg pakken voor 0-1. Daar kwamen gelijk twee scores van 140 en 180 overheen voor de snelle gelijkmaker. Na negen pijlen stond hij met zijn tweede 180’er opnieuw onder de 50, maar maakte het opnieuw ook niet gelijk af. Brown kreeg nog de kans vanaf 104, om met zijn tweede dart single-18 te missen. Van Gerwen strafte het af voor de break, maar werd net zo snel weer teruggebroken. Brown bleef sterk spelen met 103,52 per beurt en ging de pauze in met een 2-3-voorsprong.

Toch weten om te keren

De pauze zorgde duidelijk voor een ommekeer. Mighty Mike pakte eenvoudig zijn eigen leg en voerde de druk direct op richting Brown. De Engelsman herstelde zich vanaf 116 nog via triple-19, maar bulls-eye vond hij niet. Daardoor pakte Van Gerwen voor de tweede keer een break voorsprong via tops. Waar de Nederlander nog altijd een gemiddelde van 101 overlegde, was Brown weggezakt naar 96. Met zijn derde 180’er kreeg de huidige wereldkampioen bij de jeugd – die titel raakt hij zondag kwijt als Max Hopp en Nathan Aspinall in de WK-finale strijden om zijn kroon – toch weer een kans. Mighty Mike vergooide zijn beurt vanaf 65 en werd opnieuw teruggebroken. Beide darters maakten vervolgens in de negende leg fout op fout. Die van Brown bleek het duurste te zijn. Hij kreeg uiteindelijk negen pijlen vanaf 170, om maar één pijl naar een dubbel te mogen gooien. Die vloog er niet in en zo kwam Van Gerwen alsnog op één leg van de zege. Ook in de tiende leg kreeg Brown nog de kans, maar greep die niet aan. Daardoor won Mighty Mike alsnog met 6-4.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals