Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Smerige bulls-eye finish brengt Taylor in finale

Phil Taylor staat voor het tweede jaar op rij in de eindstrijd van de Players Championship Finals. De titelverdediger won in de halve finale van Justin Pipe. The Power had het allerminst makkelijk met The Force. Negen legs ging het volledig op beurt, in de tiende leg sloeg Taylor toe met een smerige 132-finish op de bulls-eye. Daarna was hij gevlogen, waardoor de finale tegen Michael van Gerwen wacht.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Break snel gepakt

Justin Pipe stond voor vorig jaar ook in de halve finale. Toen werd hij geklopt met 11-6 door Kim Huybrechts. De lokale favoriet ging nu zeer scherp van start en hield Taylor constant onder druk. De titelverdediger had in de kwartfinale Raymond van Barneveld verslagen met 9-2, mede door 9 uit 11 op zijn dubbels te gooien. Nu kreeg hij veel weerwerk van Pipe. Met een 66-finish wist The Force gelijk te maken, waarna Taylor pas met zijn derde en laatste pijl dubbel-5 gooide: 3-2.

Onmogelijke bulls-eye finish

In het tweede deel hield Pipe de druk erop, maar Taylor gaf niets weg. Met een 65-finish kwam hij op 4-3, om de negende leg te pakken met een 103-finish. Daarop stond Pipe in zijn eigen leg weer klaar op 38 om gelijk te maken, maar sloeg Taylor genadeloos toe. Vanaf 132 gooide hij de derde pijl haast onmogelijk onder de eerste door voor een bulls-eye finish. Het leverde hem gelijk de break op: 6-4. Daarmee bleek de tik gelijk uitgedeeld. Pipe kon in zijn eigen legs nog altijd goed mee, maar zich uit de problemen gooien was er niet meer bij. Met een 84-finish duwde Taylor dan ook al door naar 8-4. Twee legs later maakte hij de klus af via dubbel-8, om zich op te gaan maken voor de finale. De zege haalde hij binnen met een gemiddelde van 106,09.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals