Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Snelle zege Taylor voor ontmoeting met Barney

Phil Taylor kent voorlopig ook in Minehead op de Players Championship Finals geen genade. In de eerste ronde won hij dan wel eenvoudig, het spel van The Power was nog niet top. Op voorhand werd er dan ook gedacht dat Peter Wright kans zou maken, maar dat bleek niet het geval. Taylor zette zijn hoogste versnelling weer aan en denderde naar de kwartfinale. Daarin wacht Raymond van Barneveld.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Publiek opwarmen

Bij de opkomst leek Wright nog een streepje voor te hebben. De Schot heeft zijn opkomst alvast klaar gemaakt om deel te mogen nemen aan de Premier League Darts. Snakebite zal echter ook prestaties op het podium moeten neerzetten om echt aanspraak te maken op een uitnodiging. Een goed optreden tegen Taylor zou daarbij helpen, maar de Schot presteerde ondermaat. Wist hij in de eerste ronde nog een gemiddelde van ruim 100 per beurt te overleggen, nu kwam hij maar met moeite rond de 90 per beurt uit.

Geen moment een partij

Taylor was wel wakker en opende gelijk met een 11-darter. Als een stoomwals denderde The Power naar een 4-1-voorsprong bij de eerste onderbreking. Vanaf dat punt bleef Wright spartelend in de partij hangen. Toch kon hij geen moment meer in de buurt komen. Her en der kon hij een leg pakken, maar Taylor liep zeer overtuigend richting de volgende pauze met een 7-3-voorsprong. De eerste leg van het derde deel ging ook naar The Power, om de partij af te maken met een klinkende 143-finish. Het gemiddelde van Taylor kwam daarmee uit op 107,85 per beurt.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals