Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Strakke zeges Hamilton en Pipe

Andy Hamilton is in de halve finale van de Players Championship Finals de tegenstander van Michael van Gerwen. The Hammer komt per wedstrijd beter op stoom en versloeg nu ook Ian White. Justin Pipe begon uitmuntend tegen Gary Anderson en wist daardoor de Schot aan de kant te zetten.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Vier op een rij

Hamilton overleefde in de eerste ronde achttien matchdarts tegen John Part. Het was een wonder dat hij door kwam dankzij een 158-finish. In de tweede ronde boekte The Hammer al progressie en Ian White werd vakkundig aan de kant gezet. Met een 14-darter wist hij The Diamond gelijk te breken, om met een 13-darter uit te lopen naar 3-0. Zijn goede start ging verder met een 180’er, om bulls-eye te missen voor een 170-finish. White was echter niet in de buurt, waardoor het via dubbel-8 al 4-0 was.

Rustig uitspelen

Vanaf dat punt wist Hamilton de wedstrijd volledig onder controle te houden. White kon af en toe iets terugdoen met onder meer een twee dart 100-finish. Verder dan twee legs verschil kwam hij niet terug. Op 4-6 vond Hamilton dubbel-4 en twee legs later zorgde een fraaie 12-darter voor 5-8. White deed door vier gemiste matchdarts nog iets terug, om het daarna via dubbel-14 alsnog af te maken.

Vreemd slot

Ook Justin Pipe had in zijn kwartfinale tegen Gary Anderson een flitsende start. Drie legs op rij gingen naar The Force, die een gemiddelde overlegde van ruim 100 per beurt. Het bracht hem via dubbel-11 al op een 1-4-voorsprong. Anderson is een trainingspartner van Pipe en daardoor had de Schot geen moeite met het trage spel van de Engelsman. Iedere leg kroop hij dan ook dichterbij, om het verschil telkens op twee legs te houden. Op 5-7 leek Pipe op matchpoint te komen door een 180’er. Hij vergooide zich volledig op de dubbels en Anderson wist eindelijk terug te breken via dubbel-18. Het werd gelijk, voor Pipe met een 61-finish alsnog op voorsprong wist komen. Anderson gaf het vervolgens volledig weg door twee beurten te verknoeien en Pipe vond tops om alsnog te winnen.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals