Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Suljovic op weg naar tweede halve finale

Mensur Suljovic heeft zijn tweede halve finale op een PDC-televisietoernooi bereikt. Vorige maand was het al raak op de World Grand Prix en ditmaal versloeg hij Ian White voor een plaats bij de laatste vier de Players Championship Finals. De Oostenrijker pakte al vroeg een break en liep gestaag weg voor de 10-6-overwinning.

Break snel te pakken

Na een stroeve opening van beide darters liep Suljovic naar 3-1 met een 139-finish. Hij kreeg de kans om gelijk de dubbele break te pakken, maar bulls-eye voor een 92-finish viel niet. Daardoor bleef White via dubbel-12 in de buurt. Met een 117-finish en dubbel-14 hield Suljovic zijn marge van twee legs steeds vast. The Diamond kreeg daarop de kans om terug te slaan in de tiende leg. Vanaf 121 wist hij niet naar een dubbel toe te werken en tops bracht de Oostenrijker naar 6-4.

Tweede break pakken

Uit de tweede pauze gooide Suljovic opnieuw een hoge finish, ditmaal 116, om de dubbele break te pakken. Vanaf 51 maakte hij ook de twaalfde leg af om al naar 8-4 uit te lopen. The Diamond sloeg terug met een 180’er, om de dubbel voor een 126-finish te missen. Via dubbel-1 pakte hij wel zijn eigen leg, maar Suljovic bleef met een gemiddelde van 99 per beurt bleef The Gentle strak doorspelen. Door een 72-finish kwam hij op matchpoint en in zijn eigen leg maakte hij het gelijk af.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals