Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Suljovic vertraagt en verslaat Smith

Mensur Suljovic heeft zich voor zijn vierde kwartfinale op een groot toernooi van dit jaar geplaatst. De Oostenrijker wist Michael Smith stuk te spelen door met name in de eerste sessie tenenkrommende vertragingstactieken. Aan het slot produceerde hij zelfs bijna een negendarter om met 10-3 te winnen.

Tenenkrommende vertragingstactieken

Suljovic had zich duidelijk voorgenomen om het spel van Smith totaal te gaan ontregelen. De Oostenrijker is al niet de snelste speler van het circuit, maar nu ging hij wel heel ver. Pas als Smith voorbij hem was gelopen ging hij richting de oche. Eenmaal daar aangekomen kwamen er nog een serie bewegingen voor The Gentle zijn darts richting het bord ging gooien. Het had effect, want Smith miste in de tweede leg een serie dubbels. Suljovic liep weg naar 0-3, om met zijn eerste 180’er en een 96-finish nogmaals te breken.¬†Smith gooide wel zijn eerste 180’er, om veel te gehaast richting dubbel-11 te mikken. Zo werd het al 0-5.

Bijna negendarter

Uit de onderbreking wist Smith zich te herstellen en hij pakte drie legs op rij. De problemen op de dubbels bleven, waardoor Suljovic toch 3-6 kon maken en ondanks een 180’er van de jonge Engelsman ook via dubbel-12 naar 3-7 liep. Smith kreeg in de elfde leg nog eens twee pijlen om terug te komen, doordat Suljovic zich verrekende vanaf 64. Dat deed Bully Boy niet en Suljovic knalde daarop hard door. Met een 137-finish was het 3-9 en acht perfecte pijlen brachten hem richting dubbel-18. Die vond de Oostenrijker niet voor een negendarter, de partij besloot hij echter wel met een flitsende 10-darter.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals