Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van de Pas gaat eraf tegen The Dude

Benito van de Pas is in de kwartfinale van de Players Championship Finals uitgeschakeld. De Nederlander begon sterk, maar was zowel scorend als met name op zijn dubbels niet zo sterk als de afgelopen duels. Met 5 uit 17 gaf hij te veel kansen weg aan Daryl Gurney. Daar profiteerde de Noord-Ier van voor zijn eerste halve finale bij de PDC. Daarin moet hij aantreden tegen Michael van Gerwen.

Voorsprong gepakt

De openingsfase was van beide darters scorend goed, maar op de dubbels wat zenuwachtig. Van de Pas kwam op 1-0, om vervolgens twee legs af te staan. Hij gooide een derde 180’er in de vijfde leg om de druk op te voeren. Dat werkte, want Gurney liet een volle beurt onbenut op de dubbels. Daardoor ging Big Ben met een break voorsprong de pauze in.

The Dude neemt het over

Van de Pas maakte ook 4-3, waarna Gurney het initiatief toch overnam. Hij brak terug en met een 96-finish kwam hij op de 4-6-voorsprong. De Noord-Ier kwam uit de volgende onderbreking ook op 4-7, voor Van de Pas nog een leg kon bijschrijven. Scorend bleef de jonge Nederlander echter niet in het spoor van The Dude. Daardoor schreef hij nog eens twee legs bij, om ook richting zijn matchdart niet meer te twijfelen. Hij maakte het dan ook gelijk af voor de 10-5-overwinning.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals