Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van de Pas na ruime marge langs Bunting

Benito van de Pas heeft een overwinning weten te boeken op de Players Championship Finals. Big Ben liet niets heel van Stephen Bunting (5-0), om na de pauze erg slordig te worden. Met een 70-finish werd het toch nog 6-4. De Engelsman is aan een dramatisch jaar bezig en lijkt steeds verder weg te zakken. The Bullet mocht dit jaar deelnemen aal onder meer de Premier League, maar lijkt daar nu ver van verwijderd. Ondertussen zet Van de Pas zijn goede jaar door.

Iedere dubbel is raak

In de openingsfase was het erg rommelig van beide darters en liet Bunting zijn kansen liggen. Van de Pas sloeg wel toe en beukte er een 90-finish achteraan voor al een 3-0-voorsprong. Met vijf keer triple-20 op rij liep hij weg voor Bunting ook zijn 180’er gooide. Die kwam veel te laat, want met een 11-darter was het al 4-0 voor de jonge Nederlander. Ook in de vijfde leg hield Van de Pas het voortouw en zette weg op 48. Bunting kon zich niet meer redden vanaf 167 en met een gemiddelde van nog geen 90 per beurt werd hij al op 5-0 gezet.

Onnodig spannend

Uit de onderbreking gooide de Engelsman zijn derde maximale score om eindelijk een leg te kunnen pakken. Daarna kon Van de Pas het in zijn eigen leg afmaken. Hij zette echter slordig weg en miste dubbel-10 vanaf 74. Zo kreeg The Bullet nog de kans vanaf 84 en vond bulls-eye voor een tweede leg. Hij hield ook zijn eigen leg, waarop het een herhaling van zetten werd. Van de Pas gooide een slordige beurt om weg te zetten naar een finish en kreeg 132 niet uit. De Engelsman kreeg ook alle ruimte om er 5-5 van te maken, om twee beurten vanaf 17 te missen. Zo kon Big Ben alsnog winnen met een 70-finish.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals