Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van Gerwen eenvoudig in halve finale

Michael van Gerwen heeft zeer eenvoudig de halve finale van de Players Championship Finals bereikt. In Minehead bleek Wes Newton geen moment een obstakel. Tot de eerste pauze kon de Engelsman nog redelijk mee, daarna moest hij toekijken hoe Mighty Mike wegvloog. In de halve finale wacht Andy Hamilton of Ian White.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Zes op een rij

Van Gerwen kende een schitterende zaterdagavond in Minehead. Hij kwam op een 3-6-achterstand, om daarna als een stoomwals over Adrian Lewis heen te denderen. De Nederlander won zes legs op rij om zijn plaaggeest van de afgelopen maanden te verslaan. Newton zat op dat moment al rustig op de bank. De Engelsman won in de middagsessie erg eenvoudig van Steve Beaton, dat kwam vooral doordat Beaton zijn normale niveau niet haalde. Met het goede gevoel kwam Van Gerwen ook nu uit de startblokken vliegen. Hij wist gelijk een break te forceren, voor Newton terugsloeg met een 104-finish. In de derde leg opende Mighty Mike zelfs met twee keer 180 op rij, om wederom te breken. Bij de eerste pauze was het daardoor 3-2.

Wegvliegen

Daarna kon Newton niet meer mee. De Engelsman mag dan wel in de top van de wereld staan, toch kon hij weer geen weerstand bieden tegen de absolute topspelers. Met een paar kleine fouten zag hij Van Gerwen weglopen naar 5-2. Vanaf 41 gooide The Warrior ook nog vol in de single-18, waardoor de finish niet kwam. Zo kon Mighty Mike via tops alweer naar 6-2 lopen. Het gemiddelde van de Nederlander lag ondertussen nog altijd ruim boven de 102 per beurt.

170-finish

Newton wist zijn eigen leg te houden, maar daar kwam gelijk weer een 76-finish overheen van Van Gerwen. Newton kwam de tweede pauze uit met een 180’er, voor de Nederlander ook een maximale score gooide. Hij pakte de leg zelfs met een 170-finish. In zijn eigen leg liep MvG, maar toch kon Newton nog een leg terugkomen. In zijn eigen leg gooide The Warrior zelfs twee 180’er, om de kans vanaf 55 te verprutsen. Daarop gooide Mighty Mike dubbel-16 voor de zege.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals