Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van Gerwen geeft geen cadeautjes aan Fast Vinnie

Michael van Gerwen heeft geen cadeautjes weggegeven aan Vincent van der Voort. De nummer één van de wereld had een erg slordige start in de tweede ronde van de Players Championship Finals. Toen hij de voorsprong eenmaal op zak had ging Mighty Mike steeds sterker spelen en gooide nog bijna een negendarter. Dubbel-12 viel niet, maar de overwinning pakte Van Gerwen wel met 10-6. Zondagmiddag staat hij in de kwartfinale tegenover Dave Chisnall.

Slordige spel snel omgedraaid

Van Gerwen was verre van scherp op zijn dubbels in de eerste ronde tegen Keegan Brown en dat was in de openingsfase tegen Van der Voort ook het geval. Fast Vinnie profiteerde voor 0-2, om dubbel-13 te missen voor een 146-finish. Daarop plaatste Mighty Mike een versnelling met een 180’er en een 94-finish voor de rebreak. Zijn gemiddelde tikte de 100 per beurt alweer aan en ging de nummer één van de wereld toch met een 3-2-voorsprong de pauze in. De voormalig toernooiwinnaar kreeg in hield zijn eigen legs richting de tweede onderbreking en Van der Voort kon in die legs ook weinig druk zetten. Dat deed Mighty Mike wel in de tiende leg, om bulls-eye te missen voor een 164-finish. Van der Voort redde zich echter niet meer vanaf 72 en zo was het alsnog 6-4.

Dubbel-12 wil weer niet

Van Gerwen gaf toch een kans weg om terug te komen. Hij miste twee keer tops vanaf 100, maar Van der Voort deed hetzelfde om om zijn eigen leg wel te pakken met een fraaie 130-finish. Dat was het signaal voor Van Gerwen om de turbo aan te zetten. Hij gooide acht perfecte darts, om dubbel-12 opnieuw te missen. Dit heeft hij dit jaar op bijna ieder televisietoernooi gedaan. Mighty Mike miste dubbel-16 voor een 82-finish en de genadeklap, waardoor Van der Voort erin bleef hangen. Toen Van Gerwen zijn eigen leg soepel pakte was het verzet echter gebroken. Dubbel-2 bracht Mighty Mike de 10-6-zege met toch nog een gemiddelde van 103,23 per beurt.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals