Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van Gerwen neemt zoete wraak op Lewis

Michael van Gerwen heeft een schitterende overwinning geboekt op Adrian Lewis, waarmee hij zoete wraak nam voor de nederlagen in de afgelopen maanden. Na een 3-6-achterstand wist hij de Engelsman volledig weg te beuken met een 9-6-zege. Zes legs op rij met een 107-gemiddelde bracht hem in de kwartfinale van de Players Championship Finals. Daarin wacht Wes Newton.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Eenvoudige eerste ronde

De afgelopen maanden stonden Van Gerwen en Lewis vaak tegenover elkaar. Het verschil was in alle gevallen erg klein. Lewis won de belangrijkste ontmoetingen op de World Matchplay en Grand Slam of Darts, Van Gerwen sloeg tussendoor toe in Australië. In de eerste ronde hadden de nummer twee en drie van de wereld eigenlijk weinig te vrezen. Van Gerwen wist zonder ook maar een moment gas te geven Jamie Lewis omver te blazen. Kevin Painter werd door Lewis na een vroege achterstand eveneens overtuigend verslagen.

Eén misser gelijk afgestraft

Van Gerwen mocht de partij beginnen, alleen vergat hij om tops te gooien. Lewis deed dat wel en vuurde er in zijn eigen leg gelijk een 88-finish in voor 0-2. Met een 11-darter stapte Van Gerwen in voor 1-2, waarna Lewis de vierde leg opende met de eerste 180’er van de partij. De Engelsman maakte de leg ook af met een 84-finish, voor Van Gerwen het gat via tops weer verkleinde: 2-3. Vanuit de pauze kreeg hij de eerste kans op een rebreak. Bulls-eye voor een 121-finish viel niet en Lewis vond dubbel-18 voor 2-4.

Twee kansen niet gepakt

In de zevende leg vervolgde Van Gerwen met zijn eerste 180’er, om te besluiten met een 130-finish. Lewis deed dat nog een stukje beter door zelfs twee 180’ers te gooien. Hij knoeide echter voor het eerst op de dubbel, waardoor Van Gerwen zijn tweede kans kreeg. Tops viel dit keer niet voor een 100-finish (3-5). Lewis denderde nu verder met alweer een 180’er en een 12-darter om weg te lopen. Beslist was het echter nog niet, want Van Gerwen brak terug met een 77-finish: 4-6.

Sensationele comeback

Dubbel-10 bracht Van Gerwen in het derde bedrijf tot op één leg en hij vuurde ook een 180’er in de leg van de Engelsman. Na drie beurten stond hij op 59 en een 11-darter bracht alles weer in evenwicht: 6-6. Ook in zijn eigen leg liep hij scorend weg om de vierde leg op rij te winnen. In de veertiende leg gooiden beide darters er nog maar een 180’er tegenaan. Lewis miste de dubbel voor een 121-finish en Van Gerwen denderde door met een bulls-eye 124-finish. In zijn eigen leg opende de Nederlander gelijk met een 180’er om de zege te pakken met een fabelachtige 112-finish.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals