Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van Gerwen net zoals Lewis fluitend in finale

Michael van Gerwen heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van een televisietoernooi. De afgelopen weken wist hij het European Darts Championship, Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals al te winnen. In Minehead staat hij nu ook in de eindstrijd van de Players Championship Finals. Daarin speelt hij later vanavond tegen Adrian Lewis. Slachtoffer in de halve finale was Daryl Gurney (11-2).

Als een stoomwals er overheen

Van Gerwen knalde gelijk naar een 2-0-voorsprong, om daarna even te verslappen. Dat gaf Gurney de kans met onder meer een 80-finish om terug te komen tot 2-2. Daarna knalde Mighty Mike weg van de Noord-Ier. Tops en een 102-finish brachten de Nederlander al naar een 7-2-voorsprong. Met een gemiddelde van 103 per beurt werd het bij de tweede pauze al 8-2.

170-finish tot besluit

Gurney bleef wel knokken voor iedere leg, want uit de tweede pauze opende hij alweer met een 180’er. The Dude was echter te wisselvallig in zijn scores, waardoor Van Gerwen via dubbel-9 toch zijn volgende leg kon bijschrijven. Gurney miste in zijn eigen leg ook nog eens bulls-eye voor een 122-finish en tops bracht de Nederlander op machtpoint. De Noord-Ier was inmiddels 2 uit 11 op de dubbels, waardoor hij geen enkele druk kon zetten op de Nederlander. Die zette zichzelf weg op 170 en met de maximale finish was de partij beslist. Van Gerwen eindigde op 102,72 per beurt.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals