Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Van Gerwen ondanks slordigheden naar fraaie zege

Michael van Gerwen heeft in een slordig duel de halve finale van de Players Championship Finals bereikt. De Nederlander had de gehele partij het overwicht tegen Dave Chisnall, maar geen moment wist hij door te drukken. De Engelsman miste echter iedere keer de kans om de break ongedaan te maken. De dubbels vielen niet en zo kon Van Gerwen toch doordringen met een 10-7-zege naar de laatste vier met toch een indrukwekkend gemiddelde van 107,02 ondanks 10 uit 28 op de dubbels.

IJzersterke eigen legs

Net zoals in de vorige twee duels begon Van Gerwen slordig op de dubbels. Het kostte hem bijna de eerste twee legs, maar Chisnall vergat het in de tweede leg af te straffen. Zo gingen beide darters met een gemiddelde van 106 per beurt richting de vijfde leg. Daarin sloeg de Nederlander wel toe met een 81-finish voor de break (3-2). In zijn eigen legs was Mighty Mike vervolgens ijzersterk. Twee keer opende hij met een score van 177. Dat combineerde hij eerst met een 88-finish en vervolgens ook nog met een 180’er en een 84-finish voor de 12-darter: 6-4.

Chizzy laat het liggen

Chisnall knalde door met twee 180’ers, maar vergat om de dubbels te gooien. Zo werd het 7-4, voor de Engelsman opnieuw de kans kreeg om tot op één leg te komen. Opnieuw viel de dubbel niet en Mighty Mike hield zijn marge vast voor 8-5. De Nederlander bleef zelf echter ook mogelijkheden weggeven. Hij miste in de veertiende leg zijn dubbels, die wel werden afgestraft door Chisnall. Chizzy kon daardoor opnieuw tot op één leg komen, om drie pijlen tegen het ijzer van dubbel-8 te mikken. Van Gerwen gooide dubbel-8 wel voor 9-6, om vervolgens bulls-eye te missen voor de overwinning. Chisnall vond dubbel-13 en een 81-finish om de partij nog te verlengen. Door met een 180’er te openen in de volgende leg was hij wel als eerste op de dubbel. Chisnall kreeg dubbel-18 er niet in voor een 110-finish en via hetzelfde vakje pakte Van Gerwen de zege.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals