Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: White wurmt zich ook voorbij Price

Ian White heeft zich op het nippertje geplaatst voor de kwartfinale van de Players Championship Finals. Tegen Gerwyn Price was hij de gehele partij aan de overhand, maar vergat het af te maken. Daardoor brak Price zelfs in de slotfase, voor White met een 81-finish terug brak. Een zenuwachtige slotleg bracht hem de winst. Hij staat zaterdagmiddag in de kwartfinale van de tegenover Mensur Suljovic.

Slordige start

White kwam zeer gelukkig in de tweede ronde doordat Raymond van Barneveld te veel kansen onbenut liet. Price won van een andere Nederlander, Jelle Klaasen, doordat ook The Cobra te slordig was op de dubbels. In de onderlinge confrontatie was het in de eerste sessie ook harken. White was met name scorend veel sterker, dat vergat hij uit te drukken in de score. De dubbels vielen er niet in, zowel in de tweede als de vijfde leg. Daardoor kon Price ondanks een gemiddelde van slechts 80,73 toch met een 67-finish de achterstand verkleinen tot 3-2.

Wachten op die ene break

Uit de onderbreking miste White de kans om toch weer weg te lopen, waarop er geen moment meer daglicht tussen de twee kwam te zitten tot 7-7. De legs gingen zeer eenzijdige naar degene die deze begon. Dat was ook in de vijftiende leg het geval voor White, waarop The Diamond de eerste kans op de break kreeg. Vanaf 92 miste hij echter de volledige 17, waardoor Price kon terugkomen voor 95. Hij sloeg wel toe via dubbel-5 en 8-8. In zijn eigen leg liep White toch weer weg, met inmiddels een gemiddelde van 98 per beurt. De Engelsman kreeg een volle beurt vanaf 40, om opnieuw niet toe te slaan. Met een tweedart 74-finish pakte The Iceman dan ook de break. Price leek rustig de klus af te maken, tot White pardoes een 180’er gooide gevolgd door een 81-finish. Er volgde een zeer zenuwachtige laatste leg, waarin White als eerste op een dubbel kwam. Die gooide hij raak voor de winst.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals