Connect with us

Players Championship Finals

Players Champ Finals: Whitlock kan weer toveren en klopt Wright

Een zeer emotionele Simon Whitlock heeft de kwartfinale van de Players Championship Finals bereikt, zijn eerste in achttien maanden tijd. De Australiër ging de afgelopen twee jaar door een heel diep dal en won lange tijd geen partij op televisie. De vorm leek langzaam terug te keren en tegen Peter Wright liet hij zien nog altijd te kunnen toveren. Zijn finishes werden steeds sterker en hij won uiteindelijk in een zenuwslopende laatste leg. De Aussie staat zondagmiddag tegenover Adrian Lewis.

Wright loopt al bijna helemaal weg

Whitlock miste in de eerste leg drie pijlen om te breken en in zijn eigen leg nog een dart op dubbel-19. Wright begon niet eens flitsend aan het duel, maar kwam met een 64-finish wel op 2-0. De nummer vier van de wereld zette door met twee 180’ers op rij. De zevende dart landde onder de triple-20, 3-0 was wel een feit. Met zijn vierde maximale score leek de Schot ook op weg naar de dubbele break. Hij miste nu zelf een volle beurt en Whitlock bleef in de partij hangen met een 100-finish. Vanaf 66 maakte Wright geen fout voor 4-1.

Kansen over en weer

Het liep naar 5-2 voor Wright de volgende kans kreeg. Vanaf 160 vond hij twee keer triple-20, maar tops kwam er niet. Ook dubbel-16 brak de Schot daarna op. Hij leek de 180’er van Whitlock te pareren met een 140-score en een 86-finish. De dubbel viel tot twee keer niet en The Wizard brak terug met een bulls-eye 82-finish. De Australiër gooide zijn eigen leg echter niet in vijf beurten uit en werd gelijk weer gebroken door Wright voor 6-4. Uit de pauze sloeg Whitlock weer terug met een 68-finish, om direct een 11-darter om zijn oren te krijgen voor weer een break (7-5).

The Wizard kan weer toveren

Ditmaal was Wright niet meer van plan om wat weg te geven, want hij opende zijn eigen leg met scores van 140, 180 en 170. Zo stond hij na negen pijlen op 11 en met zijn tweede 11-darter op rij was het 8-5. Toch was het nog niet gedaan. Whitlock hield zijn eigen leg, gevolgd door 180’ers van beide darters. De Australiër kreeg als eerste de kans en met een 96-finish was de break weer ongedaan gemaakt. Wright dacht voor de derde keer gelijk weer de break te pakken, want hij stond klaar op 48. Met een bijna onmogelijke bulls-eye finish op 92 was het 8-8. De druk op Wright werd steeds verder opgevoerd en met een 74-finish kwam Whitlock zelfs op matchpoint. Zijn eigen leg kreeg hij echter niet in vijf beurten uit en zo dwong Snakebite alsnog een allesbeslissende leg af. Whitlock zette daarin weg naar 170, maar zag Wright een 180’er vuren. Toch vond hij twee keer triple-20, om bulls-eye te missen. Wright kreeg ook één dart vanaf 61, maar miste op zijn beurt tops. Wat volgde waren twee volle beurten aan missers, voor Whitlock de winst pakte.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals