Connect with us

Premier League Darts

Plotselinge opleving en vier finishes redden Barney

Raymond van Barneveld heeft een cruciale en tevens vreemde zege geboekt in de Premier League Darts op Gerwyn Price. De Welshman was acht legs de baas op het podium en had al ver weg moeten lopen. Het was slechts 3-5, waarop Barney opeens wel de boze blik in de ogen kreeg en vier finishes op rij gooide: 121, 80, 101 en 89 voor de 7-5-zege.

Veel slordigheden en breaks

Op voorhand werd het treffen tussen Price en Van Barneveld als een sleutelduel gezien en de druk stond er bij beide darters dan ook gelijk op. Price miste in zijn eigen leg één dart op dubbel-5 en werd direct gebroken. Scorend kon Van Barneveld alleen weinig klaarspelen en tops bracht The Iceman dan ook gelijk terug naar 1-1. De derde leg werd de meest vreemde uit de partij. Van Barneveld gooide zich namelijk dood vanaf 81, Price mikte tops voor een 114-finish tegen het ijzer. In de herkansing misten ze allebei en pakte Barney de break. De Welshman kon in de vierde leg toch weer eenvoudig terugslaan en was de eerste die zijn eigen leg wist te houden met een 72-finish (3-2). Dat voorbeeld volgde Barney ook via tops.

Vier finishes op rij

De cijfers van de Nederlander waren echter nog altijd niet goed, want met moeite hield hij zijn gemiddelde rond de 90 per beurt. Dat gaf Price dan ook de kans om zijn eigen leg in alle rust in zes beurten uitgooien. Daarop kwam de versnelling van de Welshman en een 12-darter door een 87-finish. Volkomen vanuit het niets wist Van Barneveld daarna ook de turbo aan te zetten met een 180’er en een 121-finish voor de rebreak. De boze blik was er weer en met een 80-finish was alles weer in evenwicht: 5-5. Er kwamen nog eens twee hoge finishes overheen van 101 en 89, waar Price in de slotleg een cruciale fout maakte door vanaf 94 niet naar bulls-eye te gaan. Zodoende kreeg hij geen pijl op de dubbel en verloor.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

More in Premier League Darts