Connect with us

Pro Tour

Poolse surprise Kanik pakt Tourkaart; Noppert en Van Duijvenbode staan goed

Tytus Kanik PDC Darts

Na twee dagen van Nederlands succes heeft in het Duitse Hildesheim Tytus Kanik voor een unicum gezorgd. De Pool is de eerste Poolse speler met een tourkaart. Na een goede tweede dag wist hij nu de dagzege te pakken door in de finale de Spanjaard Jose Antonio Justicia Perales te verslaan.

Polen in opmars

Afgelopen jaar wist Krzysztof Ratajski al naam te maken met de winst van de Winmau World Masters. Hij nam naar Duitsland zijn landgenoot Kanik mee, die we al twee keer op de PDC World Cup of Darts hebben gezien. Ook probeerde hij zich liefst negentien keer te plaatsen voor een European Tour-event, maar slaagde nooit. Nu was het dus wel raak. Kanik won van Christopher Haensch, Stefan Nilles, Ryan de Vreede,Ricardo Pietreczko, Rene Bernst en Davy van Baelen. In de finale stond de eveneens verrassende Spanjaard. Kanik won met 5-3.

Magere dag voor Nederlanders

De Nederlanders konden op de derde dag van Q-School weinig klaarspelen. Bij de laatste-16 was het al voorbij voor de oranjeklanten, Yordi Meeuwisse, Jerry Hendriks, Danny Noppert en Dick van Dijk vlogen er allemaal in deze ronde uit. Een doorgang eerder was het gedaan voor onder meer Ryan de Vreede, Mats Gies, Vincent Kamphuis en Maik Kuivenhoven.

Noppert en Van Duijvenbode zijn er bijna

Zondag is de vierde en laatste dag, waarop er opnieuw één dagwinnaar een tourkaart onvangt plus de top-6 van de Order of Merit. Na drie van de vier dagen gaan Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en de Kroatische Duitser Robert Marijanovic met tien punten aan de leiding. Vijf spelers volgen op acht punten, namelijk Jose Antonio Justicia Perales, Rusty-Jake Rodriguez, Davy van Baelen, Marko Kantele en Michele Turetta. Noppert en Van Duijvenbode staan er goed voor, maar om zich volledig veilig te spelen hebben ze nog één punt nodig. Dat geldt met name voor Van Duijvenbode, omdat hij op countback laatste staat van de drie.

Delen:

Meer over Pro Tour