Connect with us

World Darts Championship

Portela opnieuw beste van Zuid-Amerika; Tweede WK wacht

Diogo Portela mag zich in december voor de tweede keer komen melden op het PDC World Darts Championship. De Braziliaan won voor het tweede jaar op rij het kwalificatietoernooi van Centraal en Zuid-Amerika. Dat werd dit keer wel een spannende aangelegenheid in de finale tegen Sudesh Fitzgerald.

Finale omgebogen

Portela was vorig jaar mede verantwoordelijk voor de start van het kwalificatietoernooi en won toen overtuigend. Op het WK slaagde de Braziliaan er ook nog eens in om een set af te snoepen van Peter Wright. Dit seizoen loopt het minder voorspoedig en leek het in de finale zelfs mis te gaan. Fitzgerald nam een 3-4-voorsprong, maar de darter uit Guyana hield het niet vol: 6-4.

Problemen met mijn grip

“Wat kan ik zeggen… Ik ben erg trots dat ik me weer heb geplaatst voor Ally Pally”, laat Portela weten. “Dit was een jaar met hoogte- en dieptepunten. Dit was zeker een hoogtepunt voor mij. De mensen die mij beter kennen, weten dat ik al een tijdje problemen heb met mijn grip. Tijdens de zomerstop heb ik veel trainingsuren doorgemaakt en dat heeft mijn vorm weer enigszins op de rails gebracht. Ik ben opzettend gemotiveerd om mijn vorm naar een nog hoger niveau te brengen. Daar heb ik nu nog twee maanden de tijd voor.”

Delen:

Meer over World Darts Championship