Connect with us

Premier League Darts

Porter: “De uitdagers zijn de Premier League-spelers van de toekomst”

De beslissing van de PDC om negen verschillende spelers de vrijgekomen plaats van Gary Anderson in te laten nemen in de Premier League Darts is één van de meest besproken acties ooit binnen de PDC. Chief Executive Matt Porter heeft aan de vooravond van de League tegenover Live Darts TV uitgelegd hoe het gehele proces is verlopen.

Juist keuze gemaakt

Porter begrijpt de keuze van Anderson om af te haken. “Voor ons is het uiteraard een groot gemis en we wensen hem een goed herstel. Het belangrijkste is dat hij geen schade aan zijn rug oploopt waar hij op lange termijn nog hinder van zal ondervinden, daardoor heeft hij de juiste keuze gemaakt.”

Achtergrond altijd nagedacht

Het zorgde ervoor dat de PDC een alternatief moest verzinnen. Porter: “Op de achtergrond hebben we hier altijd over nagedacht, want iedere speler kan iets overkomen. Vorige week kregen we het bericht dat Anderson in ieder geval The Masters niet zou spelen, waardoor wij al een concreet plan moesten maken voor het geval de Premier League ook niet zou lukken.”

De toekomst van de sport

De PDC koos ervoor om niet één speler aan te wijzen, maar negen spelers de kans te geven. “Er was geen uitgesproken kandidaat om Anderson te vervangen. Natuurlijk zullen er spelers teleurgesteld zijn. Wij moeten de Premier League beschermen en ook de toekomst. Er is veel discussie over de gekozen spelers, maar laten we niet vergeten dat de meeste van de spelers in de toekomst een vaste plaats in de Premier League zullen hebben. Het is alleen de vraag wanneer, dus dit is een auditie.”

Gooien niemand in het diepe

Daarbij is het een duidelijke opstap. “We gooien niemand in het diepe, want het is één avond. Gaat het niet goed, dan kunnen ze daarvan leren en verder werken aan hun carrière. In het verleden hebben we wel eens spelers in de Premier League gezet, die flinke tikken te verwerken kregen. Soms duurde het wel een aantal jaar voor ze weer terug waren of zelfs nooit.” Eén daarvan was Michael Smith, die na zijn debuut twee jaar heeft geworsteld. “Daarnaast vonden we het niet gepast om ervaren spelers voor slechts één avond uit te nodigen. Dat zou van geen respect getuigen en ze zouden er ook weinig mee opschieten.”

Delen:

Meer over Premier League Darts