Connect with us

World Darts Championship

Portugees De Sousa verrast Spaanse armada voor tweede WK-deelname

Jose Sousa PDC Dartsk

Jose de Sousa heeft de Zuid-West European Qualifier op zijn naam geschreven. Daardoor mag de Portugees voor de tweede keer naar het PDC World Darts Championship. Hij wist vooral een grote groep Spanjaarden achter zich te houden.

Devon Petersen was in de eerste poging te sterk

De 44-jarige De Sousa wist in het najaar van 2011 ook al eens het kwalificatietoernooi te winnen, maar kende in Alexandra Palace weinig succes. Hij verloor in de voorronde met 4-3 in legs van de Zuid-Afrikaan Devon Petersen. Nu mag hij een nieuwe poging gaan doen na een zeer lange dag in het Spaanse Avila. Zo’n vijfhonderd darters uit voornamelijk Portugal, Gibraltar, Spanje en Frankrijk gingen de strijd aan. Al snel werd het een Spaanse feestje, met twee surprises.

Noguera leek de favoriet

De Fransman Tricole Thibault wist de kwartfinale te halen, maar verloor daarin met 6-4 van Julie Barbero. Die ging vervolgens op zijn beurt tegen landgenoot Jesus Noguera ten onder met 6-2. Noguera stond erg sterk te spelen door de dag heen, met in de achtste finale zelfs een gemiddelde van 101,3 per beurt. Dat hield hij in de finale niet vast.

IJzersterke slotleg

Daarin trof hij De Sousa, die in de halve eindstrijd Jesus Salate had verslagen met 6-1. In de finale nam de Portugees een snelle 3-1-voorsprong met twee 17- en een 18-darter. Even leek Noguera bij te schakelen met een 15- en 13-darter om toch nog een elfde leg af te dwingen. De Sousa speelde echter een sterke eigen leg met scores van 140, 180 en 100, om het af te maken voor het WK-ticket. Daarmee volgt hij Antonio Alcinas op, die vorig jaar via deze Qualifier uiteindelijk de laatste-16 van het WK wist te bereiken.

Delen:

Meer over World Darts Championship